Το Βέλγιο απαγορεύει όλα τα ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό για τους πολίτες του από την επόμενη εβδομάδα και μέχρι τον Μάρτιο, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη διάδοση του COVID-19 και των μολυσματικών παραλλαγών του.

Ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρόο δήλωσε ότι «όταν ταξιδεύουν οι άνθρωποι, ο ιός ταξιδεύει μαζί τους».

Μόνο τα απαραίτητα επαγγελματικά ταξίδια, η επανένωση οικογενειών και τα ανθρωπιστικά ταξίδια θα εξακολουθούν να επιτρέπονται από την επόμενη εβδομάδα έως τα τέλη Μαρτίου.

Ποιοι ταξιδιώτες θα μπαίνουν καραντίνα

Όπως ανακοίνωσε ο Αλεξάντερ Ντε Κρο οι επισκέπτες από τη Βρετανία, τη Νότια Αφρική και τη Νότια Αμερική θα πρέπει να καραντίνα για δέκα ημέρες κατά την άφιξη τους στο Βέλγιο.

Η Επιτροπή Συντονισμού της χώρας έλαβε το μέτρο μέσω ανησυχιών σχετικά με την εξάπλωση νέων παραλλαγών καθώς και τον φόβο για πιθανό τρίτο κύμα.

Η κίνηση πραγματοποιήθηκε μια μέρα αφότου οι 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσαν ότι τα σύνορα εντός του μπλοκ έπρεπε να παραμείνουν ανοιχτά για να διασφαλίσουν ουσιαστικές μεταφορές και κυκλοφορία των εργαζομένων
Αλλά άφησε στα κράτη μέλη να λάβουν άλλα μέτρα που έκριναν απαραίτητα.

Γιατί ο Φεβρουάριος φοβίζει την κυβέρνηση του Βελγίου

Το Βέλγιο σημείωσε αύξηση των κρουσμάτων από επιστροφές παραθεριστών, μετά από διακοπές.

Ο Φεβρουάριος είναι ο παραδοσιακός μήνας για τους Βέλγους να κάνουν σκι στις Άλπεις ή να ταξιδεύουν προς τα νότια αναζητώντας ήλιο.

Τα ταξιδιωτικά πρακτορεία στο Βέλγιο έχουν ήδη πληγεί σοβαρά από την πανδημία COVID-19, που οδήγησε σε απότομη πτώση των κρατήσεων.