Το Βιετνάμ έχει οριστικοποιήσει ένα σχέδιο για το πλήρες άνοιγμα των συνόρων του σε ξένους τουρίστες από τον επόμενο μήνα, καθώς προσπαθεί να επιταχύνει την οικονομική του ανάκαμψη και να αναζωογονήσει τον ταλαιπωρημένο τουριστικό τομέα.

«Η έγκριση είναι σύμφωνη με τις νέες αντιδράσεις της κυβέρνησης στην πανδημία, οι οποίες προσαρμόζονται με ασφάλεια και ευελιξία και ελέγχουν αποτελεσματικά τον ιό», ανέφερε η κυβέρνηση σε δήλωση.

Από τις 15 Μαρτίου, οι επισκέπτες στο Βιετνάμ θα πρέπει να περάσουν σε μονοήμερη καραντίνα και το τεστ αρνητικό για COVID-19 πριν από την αναχώρηση και κατά την άφιξή τους.

Το Βιετνάμ θα ανοίξει ξανά τρεις μήνες νωρίτερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί, παρόλο που τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται. Ακολουθεί παρόμοια βήματα επαναλειτουργίας που έγιναν από άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπως η Ταϊλάνδη και οι Φιλιππίνες, όπου η παραλλαγή Omicron COVID-19 έχει προκαλέσει πρόσφατη άνοδο στις νέες λοιμώξεις, αλλά λιγότερες νοσηλείες και θανάτους από τις προηγούμενες παραλλαγές.