Το Βιετνάμ σχεδιάζει από τον Δεκέμβριο να ανοίξει ξανά τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς για εμβολιασμένους επισκέπτες από χώρες που θεωρούνται χαμηλού κινδύνου για Covid-19, δήλωσε η κυβέρνηση, ενόψει της πλήρους επανέναρξης που στοχεύει τον Ιούνιο του επόμενου έτους.

Η χώρα επέβαλε αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα στην αρχή της πανδημίας σε μια προσπάθεια να κρατήσει μακριά τον Covid-19, με κάποια αρχική επιτυχία, αλλά αυτό έβλαψε τον αναπτυσσόμενο τουριστικό τομέα της, ο οποίος συνήθως αντιπροσωπεύει περίπου το 10 % του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.

Τον περασμένο μήνα, η χώρα ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει ξανά το θέρετρο Phu Quoc για εμβολιασμένους ταξιδιώτες από τον Νοέμβριο. Από τον Δεκέμβριο θα επιτρέψει επίσης σε τουρίστες από εγκεκριμένες χώρες να επισκεφθούν μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, τον κόλπο Halong και το Hoi An, την ορεινή πόλη Dalat και τον παραλιακό προορισμό Nha Trang.

“Είμαστε ανοιχτοί μόνο όταν είναι πραγματικά ασφαλές”, ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της. «Προχωράμε βήμα βήμα, με προσοχή, αλλά με ευελιξία για να προσαρμοστούμε στις πραγματικές καταστάσεις της πανδημίας», πρόσθεσε. Η κίνηση ακολουθεί παρόμοια βήματα που έλαβε η γειτονική Ταϊλάνδη, η οποία τον επόμενο μήνα θα επεκτείνει τις θέσεις στο πιλοτικό της πρόγραμμα για να επιτρέψει στους εμβολιασμένους επισκέπτες.