Μετά τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών σε όλη την Ευρώπη, η κίνηση στο αεροδρόμιο του Μονάχου αυξάνεται ξανά. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα την επιθυμία των ανθρώπων να ταξιδέψουν ξανά.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα του αεροδρομίου του Μονάχου. Εκτός από την εντολή μάσκας που ισχύει στα κτίρια των επιβατών, πολλά μέτρα συμβάλλουν στην επιβολή κανόνων κοινωνικής απόστασης και υγιεινής για εκτεταμένη προστασία από μολύνσεις.

Στις αρχές Αυγούστου, 45 αεροπορικές εταιρείες συνδέουν ήδη το Μόναχο με 140 προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων 13 προορισμών στη Γερμανία, 18 προορισμών στην Ελλάδα, 15 στην Ισπανία, 13 στην Ιταλία, 9 στην Τουρκία, 7 στη Γαλλία, 5 στην Κροατία, 4 στην Πορτογαλία και 3 στη Βουλγαρία.

Οι προορισμοί της Βόρειας Αφρικής, του Καΐρο (Egyptair) και της Τύνιδας (Tunis Air) βρίσκονται και πάλι στο σχέδιο πτήσης του Μονάχου, μαζί με δύο προορισμούς στον Καναδά, έξι στις ΗΠΑ, τρεις στον Περσικό Κόλπο και τρεις στην Άπω Ανατολή. Οι Air Canada, Emirates, Etihad, Lufthansa, Qatar Airways, Delta Air Lines και United Airlines συμπεριέλαβαν για άλλη μια φορά το Μόναχο στα διηπειρωτικά δίκτυα δρομολογίων τους. Αυτό επαναφέρει το μη ευρωπαϊκό δίκτυο δρομολογίων σε 14 προορισμούς.

Ο αριθμός των εβδομαδιαίων αναχωρήσεων τον Αύγουστο έχει πλέον φτάσει τα 1.100 απογειώσεις.