Οι ηγέτες του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ορλάντο (MCO) λαμβάνουν μέτρα για να προετοιμαστούν για την επανέναρξη της κανονικής εμπορικής δραστηριότητας, η οποία αναμένεται τις προσεχείς εβδομάδες καθώς πολιτειακοί και τοπικοί αξιωματούχοι οριστικοποιούν σχέδια για να ανοίξει εκ νέου το κράτος.

«Η ασφάλεια του ταξιδιωτικού κοινού είναι ύψιστης σημασίας για εμάς και τους συνεργάτες μας», δήλωσε ο Phil Brown, Διευθύνων Σύμβουλος της Αρχής Αεροπορίας του Greater Orlando . «Τους τελευταίους μήνες, έχουμε αναλάβει δράση για ασφαλείς και καθαρές εγκαταστάσεις για την καλύτερη προστασία του ταξιδιού του κοινού και των εργαζομένων από την πανδημία COVID-19. Τώρα, εστιάζουμε στην ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης για τους επιβάτες ότι κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διατηρήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον “, σημείωσε.

Ασφάλεια επιβατών

Οι επιβάτες που φτάνουν στο MCO θα δουν πινακίδες γύρω από το κεντρικό κτήριο του τερματικού σταθμού για να ενθαρρύνουν την ασφαλή πρακτική της κοινωνικής απόστασης. Οι πορτοκαλί κώνοι θα χρησιμοποιηθούν ως οπτικοί δείκτες κοινωνικής απόστασης.Οι δείκτες κοινωνικής απόστασης θα τοποθετηθούν στρατηγικά σε σημεία ελέγχου ασφαλείας και κοντά σε μετρητές εισιτηρίων. Ακρυλικές προστατευτικές οθόνες εγκαθίστανται σε μετρητές εισιτηρίων και σε καταστήματα λιανικής και τροφίμων.

Οι σταθμοί απολύμανσης χεριών παραμένουν τοποθετημένοι σε όλο τον τερματικό σταθμό.

Ένα βελτιωμένο πρόγραμμα καθαρισμού, που ξεκίνησε νωρίτερα αυτό το έτος, συνεχίζεται καθώς η MCO προετοιμάζεται για την επιστροφή υψηλότερης κίνησης επιβατών. Αυτός ο καθαρισμός περιλαμβάνει αυξημένη συχνότητα καθαρισμού σε περιοχές με υψηλό σημείο αφής, όπως κουμπιά ανελκυστήρα, καρέκλες, κιγκλιδώματα και άλλες περιοχές υψηλής κυκλοφορίας.

Οι ηγέτες του Ορλάντο Διεθνούς ενθαρρύνουν τους ταξιδιώτες να φορούν μάσκα προσώπου ή να καλύπτουν όταν βρίσκονται στο αεροδρόμιο.