Το Συνεδριακό Κέντρο του Δουβλίνου θα καλωσορίσει το Ευρωπαϊκό / Διεθνές Συνέδριο για την Παχυσαρκία τον Μάιο του 2020, εξασφαλίζοντας την πραγματοποίηση της διάσκεψης μόλις έξι μήνες μετά την απόκτηση της διαπίστευσης Silver Healthy Venue από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Παχυσαρκίας.

Το Συνεδριακό Κέντρο του Δουβλίνου, το οποίο είναι ο δεύτερος χώρος στον κόσμο που θα διεξαχθεί ένα Silver Healthy Venue , συνεργάστηκε με το Γραφείο Fáilte του Συνεδρίου του Δουβλίνου της Ιρλανδίας, την Ένωση για τη Μελέτη της Παχυσαρκίας της Ιρλανδίας και τον πρέσβη της διάσκεψης Dr Grace O’Malley για την υποβολή προσφορών και κέρδισε το Διεθνές Συνέδριο για την Παχυσαρκία για την Ιρλανδία.

Το συνέδριο αναμένεται να αποφέρει3,2 εκατομμύρια ευρώ για την τοπική ιρλανδική οικονομία.

Ο Euan Woodward, Εκτελεστικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μελέτη της Παχυσαρκίας (EASO) σχολίασε:

“Αυτή είναι μια σπάνια ευκαιρία να συγκεντρωθούμε με ειδικούς για την παχυσαρκία σε όλο τον κόσμο, να συζητήσουμε τα βασικά θέματα στον τομέα μας και να αναπτύξουμε λύσεις σε μία από τα πιο σημαντικές και πιεστικές παγκόσμιες προκλήσεις για την υγεία.

Ο κ. Stephen Meehan, Διευθύνων Σύμβουλος του Συνεδριακού Κέντρου του Δουβλίνου, σχολίασε:

“Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη διοργάνωση αυτού του συνεδρίου αφού συνεργαστήκαμε στενά με την Ένωση για τη Μελέτη της Παχυσαρκίας και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Παχυσαρκίας για να διασφαλίσουμε ότι πληρούνται τα κριτήρια και προσβλέπουμε στην προσφορά υγιεινών και ενεργητικών επιλογών για τους συμμετέχοντες του Μαίου του 2020. ”

Η τετραήμερη διάσκεψη, η οποία φαίνεται ότι θα προσελκύσει μέχρι 2.000 αντιπροσώπους στην πόλη του Δουβλίνου, θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2020, φέρνοντας για πρώτη φορά σε επαφή την Ένωση για τη Μελέτη της Παχυσαρκίας και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Παχυσαρκίας.