Σε ένα ιστορικό σημείο της ανθρώπινης ιστορίας που η υγεία έχει χαραχθεί στην συλλογική συνείδηση των πολιτών όχι ως αυτονόητο αλλά πρώτιστο αγαθό και αξία της ζωής, κάθε αναφορά, μελέτη, συζήτηση είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. έρχεται να συνεισφέρει στον ευρύτερο διάλογο για την υγεία με εστίαση στο ερευνητικό πεδίο της Υγιεινής των Τροφίμων και τις προκλήσεις όπως αυτές αναδύονται υπό το πρίσμα της εξέλιξης της τεχνολογίας αλλά και της μεταβολής του ίδιου του φυσικού περιβάλλοντος.
Το 27ο Συνέδριο της Διεθνούς Επιτροπής Μικροβιολογίας των Τροφίμων και της Υγιεινής, θα διεξαχθεί σε υβριδική μορφή, με σεβασμό στην τήρηση των προληπτικών μέτρων για την ασφάλεια της υγείας των συμμετεχόντων εξαιτίας της πανδημίας. Αποτελεί το κορυφαίο συνέδριο στον κόσμο για τη μικροβιολογία των τροφίμων, καθώς παρακολουθεί και μελετά όλα τα νέα δεδομένα και τάσεις αλλά και συμβάλλει με προτάσεις στην αντιμετώπιση των αυξανόμενων προκλήσεων.
Το “FoodMicro 2022” θα δώσει το βήμα για εποικοδομητικό διάλογο σε ένα ενδιαφέρον και ευρύ πλαίσιο θεμάτων που αφορούν μεταξύ άλλων την βιοποικιλότητα σε μικροβιακά οικοσυστήματα κατά μήκος της τροφικής αλυσίδας, τη βιοποικιλότητα των τροφιμογενών μικροβίων, την επίδραση
των παρεμβάσεων κατά την παραγωγή τροφίμων στη μικροβιακή βιοποικιλότητα, αλλά και την οικολογία και αλληλεπιδράσεις σε μικροβιακές κοινότητες που σχετίζονται με τα τρόφιμα.
Η κορυφαία διεθνής επιστημονική εκδήλωση συγκεντρώνει το ενδιαφέρον διακεκριμένων στελεχών από το επιστημονικό και κοινωνικό πεδίο. Στις εργασίες του συνεδρίου θα συμμετάσχουν, αφήνοντας το δικό τους ξεχωριστό αποτύπωμα, ειδικοί Δημόσιας Υγείας, ακαδημαϊκοί, υπεύθυνοι για τη ρύθμιση του νομοθετικού πλαισίου των τροφίμων, ιατροί και στελέχη της βιομηχανίας των τροφίμων.
Δύο χρόνια μετά την πανδημία, η Αθήνα καλωσορίζει τους υψηλούς προσκεκλημένους της και δίνει το έναυσμα για μια νέα δυναμική αρχή στον τομέα της Μικροβιολογίας των Τροφίμων, διανοίγοντας δρόμους και προοπτικές στους τομείς της έρευνας και της μελέτης.