Το Εθνικό Μουσείο του Κατάρ (NMoQ) και η Microsoft συνεργάστηκαν για την έναρξη του Ψηφιακού Κέντρου για τη νεολαία, το οποίο παρέχει μια πλατφόρμα σε μαθητές και νέους για να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες και να εξερευνήσουν νέες μεθόδους σκέψης και εργασίας.

Αυτή η πρωτοβουλία είναι αποτέλεσμα μιας συνεχούς συνεργασίας μεταξύ της NMoQ και της Microsoft, υποδεικνύοντας την αφοσίωση και των δύο οργανισμών στην προσφορά προοδευτικών τρόπων εμπειρίας των μουσειακών προσφορών και παραμονής ενημερωμένοι με τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις.

Το NMoQ/Microsoft AI Digital Center έχει ήδη παραδώσει πολυάριθμες συνεδρίες σχεδόν μέχρι την πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του. Τον τελευταίο χρόνο, εκατοντάδες μαθητές σε σχολεία στη Ντόχα συμμετείχαν σε εικονικές συνεδρίες για το Minecraft Education , το Paint 3D , το Flipgrid , το Hour of Code , το MakeCode, τις Cognitive Solutions, την CyberSecurity και άλλα.

Ο Sheikha Amna bint Abdulaziz bin Jassim Al-Thani, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος των Μουσείων του Κατάρ και Διευθυντής του Εθνικού Μουσείου του Κατάρ , δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανοίξουμε το Ψηφιακό Κέντρο για τη νεολαία, το πρώτο του είδους του στα Μουσεία του Κατάρ. Αυτή η συνεργασία καινοτομίας με τη Microsoft που οδήγησε στη δημιουργία αυτού του Κέντρου αντικατοπτρίζει τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή μας να εξερευνήσουμε νέους τρόπους αλληλεπίδρασης με τις κοινότητές μας και να αναπτύξουμε διεπιστημονικούς και δημιουργικούς τρόπους μάθησης. Τέτοιες συνεργασίες μας φέρνουν πιο κοντά στην υλοποίηση του οράματός μας να είμαστε ένα μουσείο που παρέχει νέες πλατφόρμες για δημιουργικότητα και καινοτομία σε όλους».

Το άνοιγμα του Ψηφιακού Κέντρου για τη νεολαία ακολουθεί την κυκλοφορία του NMoQ Explorer, μιας προσαρμοσμένης λύσης που έχει σχεδιαστεί για να αντικατοπτρίζει την καθηλωτική διαδραστική προσέγγιση του μουσείου και να ενθαρρύνει τη συμμετοχή και την ενασχόληση των επισκεπτών με τις προσφορές των Μουσείων ανεξάρτητα από την τοποθεσία τους.