Μην ψάχνεις για μακρινούς, ανατολικούς προορισμούς, το νησί της γιόγκα είναι στην Ελλάδα.
Λατρεύεις τους εναλλακτικούς προορισμούς, που μπορούν και συνδυάζουν φυσική ομορφιά και εμπνέουν για δράση, εξερεύνηση και χαλάρωση; Είσαι θαυμαστής της Yoga; Τότε μην ψάχνεις άλλο, ο τέλειος ταξιδιωτικός προορισμός για εσένα βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά και, μάντεψε, βρίσκεται στην Ελλάδα! Δες πιο κάτω που βρίσκεται το ελληνικό νησί της Yoga και μπες άμεσα στη λίστα αναμονής, γιατί μάλλον θα χρειαστεί να περιμένεις λίγο μέχρι να το επισκεφτείς…

Το νησί της Yoga έχει γίνει ήδη hot προορισμός για τους λάτρεις του διαλογισμού.

Το καλύτερο είναι πως βρίσκεται πολύ κοντά σου και συγκεκριμένα απέναντι από το Βόλο. Ο λόγος για την Αργυρόνησο, ένα ειδυλλιακό ιδιωτικό νησί 59 στρεμμάτων, το οποίο σε βάζει αμέσως σε ζεν κατάσταση.

Το περιζήτητο πλέον νησί της Yoga είναι καταπράσινο με τρεχούμενα νερά και φυσικά με δεκάδες δραστηριότητες, που αφορούν τη φιλοσοφία της Yoga.

Το νησί της Yoga πήρε το όνομα του από το ασημένιο χρώμα των ελαιόδεντρων, που αφθονούν στο νησί, ενώ αντίστοιχα οι Άγιοι Ανάργυροι αποτελούν τον προστάτη του νησιού με το ομώνυμο εκκλησάκι.

Στην Αργυρόνησο δε θα βρει κανείς πολλά οικήματα, παρά μόνο ένα φάρο, μια εκκλησία και ένα μικρό σύμπλεγμα άσπρων σπιτιών, τα οποία θα σε πείσουν να μείνεις εκεί για να βιώσεις την απόλυτη γαλήνη!

Η Αργυρόνησος μπορεί να είναι ιδιωτικό νησί και να προσελκύει το ενδιαφέρον για τη Yoga, όμως δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνει στη δημοσιότητα.

Στο παρελθόν αποτελούσε πόλο έλξης διαφόρων προσωπικοτήτων του διεθνούς τζετ σετ, μεταξύ άλλων και της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Από το 2006 το νησί άλλαξε χέρια ιδιοκτητών με τους νέους κατόχους να αξιοποιούν το νησί προς όφελος του ευ ζην.

Η Αργυρόνησος έγινε το απόλυτο νησί της Yoga, γνωστό στο εξωτερικό ως Silver Island Yoga. Ήδη το ελληνικό νησί της Yoga έχουν επισκεφτεί αρκετοί οπαδοί της από το εξωτερικό για να ηρεμήσουν, γυμναστούν και διαλογιστούν δίπλα στο κύμα…

Όπως επισημαίνεται σε -παλαιότερο- ρεπορτάζ του Χρήστου Αργύρη στο news247.gr, η Αργυρόνησος ανήκει εδώ και πάνω από 60 χρόνια στην οικογένεια Κρίστι -μετανάστες με ελληνικές ρίζες στη Νότιο Αφρική- κι έχει γνωρίσει χρυσές εποχές στο μακρινό παρελθόν, ως προορισμός του διεθνούς τζετ σετ, μεταξύ άλλων και της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Τις τελευταίες δεκαετίες είχε περιέλθει σε παρακμή και οι αδελφές Κρίστι, Λίζα και Κλερ, που κληρονόμησαν το νησί το 2006, δέχθηκαν προτάσεις να το πουλήσουν.

Προτίμησαν, όμως, να το διαχειριστούν με έναν τρόπο που αφενός θα ταίριαζε στο λιτό lifestyle τους και αφετέρου θα αξιοποιούσε την κοσμοπολίτικη εμπειρία τους: Η πρώτη, που «τρέχει» το Silver Island Yoga μαζί με τον σύζυγό της, έχει καλλιτεχνικό background και εμπειρία σε διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων, όπως το Bestival, ένα τετραήμερο μουσικό φεστιβάλ που γίνεται κάθε χρόνο στη νήσο Γουάιτ.

Η δεύτερη, επιφορτισμένη με τα οργανωτικά και την προώθηση της επιχείρησης, είναι νοσηλεύτρια, με συμμετοχή σε πλήθος φιλανθρωπικών αποστολών ανά τον κόσμο, σε μια από τις οποίες δούλεψε μαζί με τη μητέρα Τερέζα.

Οι δυο τους υλοποίησαν ένα project που συνδύαζε την αγάπη τους για το συγκεκριμένο τόπο, από τον οποίο είχαν παιδικές αναμνήσεις, την απόφασή τους να ζήσουν μια ζωή σε ουσιαστική επαφή με τη φύση και τη γνώση τους για το πώς θα μπορούσε να στηθεί και να λειτουργήσει ένα τέτοιο εγχείρημα.

Μπορεί οι υποδομές στο νησί να είναι στοιχειώδεις, αλλά ο χώρος έχει μια ενιαία ταυτότητα που αντανακλά το όραμα των ανθρώπων που τον επιμελήθηκαν, ακόμη και σε λεπτομέρειες όπως οι πινακίδες που τοποθετήθηκαν στα μονοπάτια του νησιού για να διευκολύνουν την περιήγηση: σανίδες καρφωμένες πάνω σε ξύλινους πασσάλους και λέξεις που σχηματίζονται από μπλε νήμα.

Στη φάση της σχεδίασης και της διαμόρφωσης, η Λίζα επιστράτευσε τη φεστιβαλική της εμπειρία και προσκάλεσε ανθρώπους διαφορετικών ειδικοτήτων -από υδραυλικούς και ξυλουργούς μέχρι ζωγράφους και περιβαλλοντολόγους-, οι οποίοι προσέφεραν εργασία με αντάλλαγμα τη διαμονή τους.

Το περίπτερο της γιόγκα, για παράδειγμα, που είναι φτιαγμένο στην κορυφή ενός βράχου, κατασκευάστηκε πάνω στο παλιό ελικοδρόμιο, με τη φροντίδα ενός ντόπιου μηχανικού, ο οποίος προσφέρθηκε εθελοντικά να βοηθήσει, όταν άκουσε ότι ο τόπος που πέρασε τα παιδικά του χρόνια ψαρεύοντας επρόκειτο να αναγεννηθεί.

Όσο για το κόστος; Σύμφωνα με το ίδιο (παλαιότερο) ρεπορτάζ, ια μια εβδομάδα παραμονής στο Silver Island Yoga ξεκινά από 1.540 ευρώ το άτομο και συμπεριλαμβάνει τη διατροφή και τα μαθήματα γιόγκα.

Η πρόσβαση γίνεται με πλωτό μέσο, από τους Ωρεούς της Εύβοιας. Η περίοδος λειτουργίας είναι από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο.

Όσοι σκοπεύουν να το επισκεφθούν τον Αύγουστο, ας έχουν υπόψη τους ότι τα δωμάτια βασίζονται στο φυσικό αερισμό για την ψύξη τους.