Το νησί Στρογγυλή αγόρασε ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός Τζόνι Ντέπ. Η Στρογγυλή βρίσκεται κοντά στο Μαράθι και την Πάτμο.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε από τον Στίβεν Τέιλορ, εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας ακινήτων Proto Organization Ltd στο Λονδίνο, ο οποίος επεσήμανε ότι ο star του Hollywood κατέβαλε 4,2 εκατομμύρια για την απόκτηση του μικρού νησιού.

Η νήσος Stroggilo, έτσι όπως την αναφέρει  η ιστοσελίδα privateislandsonline.com, που εξειδικεύεται στην πώληση και ενοικίαση νησιών, είναι ουσιαστικά μια βραχονησίδα 54 στρεμμάτων που βρίσκεται κοντά στο Μαράθι στο Αιγαίο Πέλαγος.

«Καταπράσινο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, λόγω του νερού που έχει, το οποίο, μάλιστα, μπορεί να γίνει πόσιμο με μια μικρή διαδικασία. Το Στρογγυλό είναι ιδανικό προς τουριστική ανάπτυξη λόγω της εγγύτητάς του με το Μαράθι και την Πάτμο. Ολα τα νησιά του Αιγαίου είναι διάσημα για τα όμορφα νερά τους και τις αμμουδερές παραλίες. Ιδανικές για κολύμπι, θαλάσσια σπορ και ψάρεμα. Το ίδιο ισχύει για το Στρογγυλό με την 110 μέτρων παραλία που εύκολα μπορεί κανείς να μετατρέψει σε επίγειο παράδεισο», σημειώνεται στη σχετική αγγελία πώλησης.

Ακόμη,η Στρογγυλή Μεγίστης είναι το ανατολικότερο ελληνικό έδαφος. Το σημείο αυτό,ακόμη, ήταν το ανατολικότερο όριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέχρι την είσοδο της Κύπρου σε αυτή.