Σύνταξη: tourismtoday.gr

Στη στρατηγική της κυβέρνησης για το άνοιγμα του τουρισμού φέτος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση του με το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου Ικαρίας. Τον τελευταίο σταθμό της σημερινής του περιοδείας, μετά τις επισκέψεις του σε Φούρνους και Θύμαινα.

Ανοσοποίηση νησιωτών και εργαζόμενων στον ευρύτερο τουριστικό τομέα

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η στρατηγική είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πορεία του εμβολιασμού.
Καθώς και την ανοσοποίηση του πληθυσμού των νησιών. Καθώς και των εργαζόμενων στον ευρύτερο τουριστικό τομέα.

Εκτίμησε δε, πως για την χώρα μας φέτος “θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ταξίδια”.

Κ. Μητσοτάκης: “Παίρνουμε μέτρα, για να είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις”

“Είμαστε από τις καλύτερες χώρες, υπογράμμισε. Και γι’ αυτό παίρνουμε πάντα μέτρα. Για να είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις. Γιατί δεν θέλουμε να τρέχουμε πίσω από την πανδημία.

Κι αν μερικές φορές σε κάποιους τα μέτρα μπορεί να φαντάζουν λίγο δυσάρεστα, τους διαβεβαιώνω ότι το κάνουμε ακριβώς για να μην πρέπει να πάρουμε ακόμα πιο σκληρά μέτρα αργότερα”.

Ικανοποίηση από την εμβολιαστική εκστρατεία

Αναφερόμενος στην εμβολιαστική εκστρατεία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι “μέχρι στιγμής είμαστε ικανοποιημένοι, τρέχει καλά, δεν έχουμε αστοχίες”.

Πρόσθεσε πως είναι “πάρα πολύ σημαντικό” ότι δεν χάθηκαν δόσεις ακόμα και στις λιγοστές περιπτώσεις μη τήρησης ραντεβού στο νησί.

Με τον εμβολιασμό ανοίγει ο τουρισμός

Ο πρωθυπουργός σχετικά με την εμβολιαστική εκστρατεία επεσήμανε πως για το άνοιγμα του τουρισμού σημαντική είναι η ανοσοποίηση του πληθυσμού των νησιών και των εργαζόμενων στον ευρύτερο τουριστικό τομέα. Καθώς και η προώθηση της πρότασης για πιστοποιητικό εμβολιασμού.

“Για μας έχει τεράστια σημασία να ανοίξουμε τον τουρισμό μας, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είμαστε στην πρώτη γραμμή της λογικής να διευκολύνουμε με αυτό το λεγόμενο υγειονομικό διαβατήριο αυτούς οι οποίοι είναι εμβολιασμένοι να ταξιδέψουν. Δηλαδή να μπορούν να ταξιδεύουν πιο εύκολα.

Αλλά όσο μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι και τα νησιά είναι ασφαλή, το προσωπικό της πρώτης γραμμής αλλά και σε δεύτερη φάση αυτοί οι οποίοι θα τους εξυπηρετήσουν.

Δηλαδή όσοι εργάζονται στα ξενοδοχεία μας, στην εστίαση, στον τουριστικό μας κλάδο, τόσο πιο πολλούς επισκέπτες θα έχουμε.

Πιστεύω ότι θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ταξίδια φέτος, με το που θα ξεπεράσουμε και τις ευρωπαϊκές χώρες σε ένα επίπεδο εμβολιασμού”.

Τόσο ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου της Ικαρίας Γιώργος Γλαρός όσο και ο υπεύθυνος του εμβολιαστικού κέντρου Ιωάννης Μπαρδάνης ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό ότι το νοσοκομείο πλέον διαθέτει 130 εργαζόμενους και πως ενισχύθηκε το προσωπικό πέρυσι με 24 άτομα.