Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Wizz Air UK γιόρτασε σήμερα την εναρκτήρια πτήση του πρώτου αεροσκάφους της Airbus A321neo από το Λονδίνο (Λούτον) προς το Πόζναν της Πολωνίας.

Το αεροσκάφος είναι το πρώτο Pratt και Whitney GTF με κινητήρα A321neo στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, το αεροσκάφος A321neo, το οποίο θα εδρεύει στο Λούτον, παρέχει μέγιστη απόδοση καυσίμου, με εξοικονόμηση κόστους 20% και μείωση κατά 50% στο αποτύπωμα θορύβου σε σύγκριση με τα αεροσκάφη προηγούμενης γενιάς.

Η Wizz Air UK ενισχύει τον στόλο της

Η Wizz Air UK σκοπεύει να ενισχύσει τον στόλο της, ο οποίος είναι ο νεότερος από τις αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη, με την παράδοση τριών ακόμη A321neo το 2021.

Αυτές οι παραδόσεις θα υποστηρίξουν τη στρατηγική ανάπτυξης της αεροπορικής εταιρείας στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Δημιουργώντας ακόμη πιο αποτελεσματικές και βιώσιμες λειτουργίες.

Στόχος η ενίσχυση βιωσιμότητας

«Πρόκειται για ένα άλλο σημαντικό ορόσημο της Wizz Air UK, δήλωσε ο Οουέιν Τζόουνς διευθύνων σύμβουλος της Wizz Air UK.

Διαθέτουμε ήδη έναν από τους νεότερους στόλους στην Ευρώπη. Αλλά η άφιξη και η εναρκτήρια πτήση του πρώτου μας αεροσκάφους Airbus A321neo, είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου.

Όχι μόνο για την ανάπτυξη μας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αλλά και για την ενίσχυση της βιωσιμότητας των δραστηριοτήτων μας.

Η πτήση της τελευταίας τεχνολογίας αεροσκαφών ήταν ανέκαθεν ο ακρογωνιαίος λίθος της επιχείρησης της Wizz.

Με τα οφέλη της χαμηλότερης κατανάλωσης καυσίμου και του χαμηλότερου θορύβου που αποφέρει οφέλη για τους πελάτες και το περιβάλλον μας».

Επέκταση της Wizz Air στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τους τελευταίους έξι μήνες, η Wizz Air επεκτάθηκε σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Ανοίγοντας νέες βάσεις στο Γκάτγουικ και το Ντόνκαστερ Σέφιλντ το περασμένο φθινόπωρο.

Μια άλλη νέα βάση στο αεροδρόμιο του Κάρντιφ, θα ξεκινήσει την άνοιξη με εννέα δρομολόγια.