Σύνταξη: tourismtoday.gr

Νέες κυρώσεις σε μεγάλες ρωσικές αεροπορικές εταιρείες, επέβαλε το Ηνωμένο Βασίλειο, απαγορεύοντας τους να «εξαργυρώσουν» τα αχρησιμοποίητα slots τους σε μεγάλα βρετανικά αεροδρόμια αξίας έως και 50 εκατομμυρίων λιρών.

Οι περιορισμοί θα επηρεάσουν την κρατική Aeroflot –τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ρωσίας– καθώς και τις Ural Airlines και Rossiya Airlines.

Η είδηση ​​έρχεται καθώς ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps αναλαμβάνει την προεδρία του Διεθνούς Φόρουμ Μεταφορών, το οποίο θα αποφασίσει για την ενιαία απάντηση κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ένα από τα πρώτα έθνη που επέβαλε κυρώσεις στον Πούτιν και τους συμμάχους του, υπογράμμισε ο Grant Shapps.

«Απαγορεύσαμε την είσοδο στα πλοία και τα αεροπλάνα τους, «στραγγαλίζοντας» το προνόμιο τους να επωφελούνται από το παγκόσμιο εμπόριο».

Όπως έγραψε στο twitter ο Βρετανός αξιωματούχος, «σήμερα, απαγορεύσαμε στη ναυαρχίδα της Ρωσίας Aeroflot, μαζί με τις Rossiya & Ural Airlines να επωφεληθούν τα slots, αξίας έως και 50 εκατομμυρίων λιρών, σε οποιοδήποτε αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου. Καθώς αναλαμβάνουμε την Προεδρία στο @ITF_Forum, θα συνεχίσουμε να τιμωρούμε τον Πούτιν».

«Όσο ο Πούτιν συνεχίζει τη βάρβαρη επίθεση του στην Ουκρανία, θα συνεχίσουμε να στοχεύουμε τη ρωσική οικονομία, δήλωσε η Liz Truce, υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχουμε ήδη κλείσει τον εναέριο χώρο μας στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες.

Κάθε οικονομική κύρωση ενισχύει το ξεκάθαρο μήνυμα μας προς τον Πούτιν, ότι δεν θα σταματήσουμε μέχρι να επικρατήσει η Ουκρανία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου «οι σκληρές οικονομικές κυρώσεις έχουν επίσης μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στην οικονομία της Ρωσίας.

Ενώ το Κρεμλίνο κατάφερε να σταθεροποιήσει το ρούβλι, η Ρωσία εξακολουθεί να οδεύει προς τη βαθύτερη ύφεση από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης».