Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να ηγείται της ανάκαμψης της φιλοξενίας στην Ευρώπη. Και λίγοι προορισμοί διακοπών στη νότια Ευρώπη πλησιάζουν τα ποσοστά πληρότητας των ξενοδοχείων στις περιοχές τους. Παρά το γεγονός ότι η πληρότητα στα βρετανικά καταλύματα παρέμεινε 21 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τον Ιούλιο του 2019.

Σύμφωνα με την STR η μέση πληρότητα στα ξενοδοχεία του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν πάνω από 60% για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα στα μέσα Ιουλίου. Φτάνοντας το 63,5% την εβδομάδα έως τις 18 Ιουλίου.

Την ίδια εβδομάδα, η STR ανέφερε ότι «μια χούφτα ευρωπαϊκών χωρών» έδειξε μια εβδομαδιαία βελτίωση της πληρότητας. Όπως:

  • Ιρλανδία 54%
  • Ισπανία λίγο κάτω από το 54%
  • Γαλλία και Ιταλία 51%

«Η πληρότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο αγγίζει τις ΗΠΑ και την Κίνα, ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη υστερεί, επισημαίνει ο Τόμας Εμανουέλ διευθυντής της STR.

Και άλλες χώρες παρουσιάζουν βελτίωση, αλλά απέχουν πολύ από ένα κανονικό καλοκαίρι στην Ευρώπη».

Η συνολική πληρότητα στα ξενοδοχεία της Ευρώπης ήταν μόλις 35%.

Τα περιφερειακά ξενοδοχεία του Ηνωμένου Βασιλείου συνεχίζουν να υπερισχύουν του Λονδίνου.

Η STR ανέφερε συνολική πληρότητα σε πολλές περιοχές διακοπών άνω του 75%, ακόμη και πριν κλείσουν τα σχολεία για τις καλοκαιρινές διακοπές την εβδομάδα που έληξε στις 23 Ιουλίου.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει το «hot spot» της ξενοδοχειακής ανάπτυξης της Ευρώπης με 130.000 δωμάτια στα σκαριά», υπογραμμίζει ο Τόμας Εμανουέλ.

Η ζήτηση σύμφωνα με την πρόβλεψη της STR θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2019 στις περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου έως το 2023 και στο Λονδίνο έως το 2024.