Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το Boeing 777 με τον ίδιο κινητήρα με αυτόν που έπιασε φωτιά μετά την απογείωση από το Ντένβερ θα απαγορευτεί προσωρινά να εισέλθει στον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου. Παρόμοιο περιστατικό συνέβη επίσης το περασμένο Σάββατο στην Ολλανδία.

Όπως ανακοίνωσε στο twitter ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς η απαγόρευση αφορά αεροσκάφη Boeing 777s με κινητήρες Pratt & Whitney 4000-112.

Το περιστατικό στις ΗΠΑ, συνέβη το περασμένο Σάββατο 20 Φεβρουαρίου σε πτήση της United Airlines με προορισμό τη Χαβάη. Το αεροσκάφος αναγκάστηκε να προσγειωθεί εκτάκτως.

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και στην Ολλανδία

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη επίσης το περασμένο Σάββατο στην Ολλανδία. Αλλά σε εμπορικό και όχι επιβατηγό Boeing 747 που αντιμετώπισε δυσκολίες λίγα λεπτά μετά την απογείωση του το Σάββατο το απόγευμα, από το αεροδρόμιο Μάαστριχτ Άαχεν, με τον πύργο ελέγχου να εντοπίζει «φωτιά στον κινητήρα».

Οι Ολλανδοί ερευνούν πώς βρέθηκαν συντρίμμια από Boeing στα σπίτια τους

Σύμφωνα με την δήμαρχο του Μέρσεν Μίριαμ Κλέρμοντς- Άρετς, που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από την πτώση των συντριμμιών, μια «ηλικιωμένη κυρία και ένα παιδί».

Η γυναίκα χρειάστηκε να παραμείνει στο νοσοκομείο για παρακολούθηση τη νύχτα.