Το Υπουργείο Υγείας επιβεβαιώνει ότι εγκαταλείπει τους οριστικούς περιορισμούς του Covid-19 με την αφαίρεση των δοκιμών PCR κατά την άφιξη. Σύμφωνα με νέα καθοδήγηση από το Υπουργείο Υγείας και την Αρχή Αεροδρομίων, το Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι τερματίζει την απαίτηση δοκιμής PCR κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο Ben Gurion από τις 20 Μαΐου 2022.

Τώρα, οι επισκέπτες που πετούν προς το Ισραήλ έχουν επίσης τη δυνατότητα να κάνουν ένα τεστ αντιγόνου πριν από την επιβίβαση αντί για το τεστ PCR που απαιτείται προηγουμένως, με το τεστ να γίνεται έως και 24 ώρες πριν από την αναχώρηση.

Η Sharon Ehrlich Bershadsky, διευθύντρια του τουριστικού γραφείου της κυβέρνησης του Ισραήλ στο Λονδίνο δήλωσε: «Καθώς η εμπιστοσύνη των καταναλωτών αυξάνεται παράλληλα με τη χαλάρωση των περιορισμών, ήταν σημαντικό να καταστήσουμε τη διαδικασία εισόδου όσο το δυνατόν πιο απλή για τους ταξιδιώτες, διατηρώντας παράλληλα την υγεία και την ασφάλεια ως κορυφαία προτεραιότητα. Ελπίζουμε ότι η διευκόλυνση των δοκιμών PCR κατά την άφιξη θα βοηθήσει στην ενθάρρυνση των τουριστών να βάλουν το Ισραήλ στις λίστες διακοπών τους φέτος».