Λόγω των αυξανόμενων φόβων για νέες παραλλαγές του κορωνοϊού που θεωρούνται πιο μολυσματικές, η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε κανονισμούς για το κλείσιμο των αεροπορικών συνδέσεων μέχρι τουλάχιστον τα τέλη Ιανουαρίου. Μόνο σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις θα επιτρέπεται στα άτομα να ταξιδεύουν.

Το Ισραηλινό Υπουργείο Υγείας διαβίβασε την τελική απόφαση: « Μόνο σε άτομα που πρέπει να πάνε στο εξωτερικό για ιατρική παρακολούθηση, για να κάνουν ουσιαστική εργασία που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως, να μετακινηθούν ή να παρευρεθούν σε κηδεία με τις οικογένειές τους, θα επιτρέπεται ταξίδι ».

Επομένως, οι ακόλουθοι γενικοί περιορισμοί θα τεθούν σε ισχύ από το απόγευμα της Δευτέρας:

  • Απαγόρευση εισόδου και εξόδου ξένων και ισραηλινών επιβατικών πτήσεων.
  • Μείωση των αδειών άφιξης στο Αεροδρόμιο Ben Gurion, έτσι ώστε να είναι δυνατή μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, οι οποίες θα εγκριθούν από μια επιτροπή η οποία θα διευθύνεται από τους διευθυντές των υπουργείων Υγείας και Μεταφορών.

Οι νέες παραλλαγές της Βρετανίας και της Νότιας Αφρικής αντιπροσωπεύουν το 40% των νέων λοιμώξεων και είναι εν μέρει υπεύθυες για το υψηλό ποσοστό νοσηρότητας, παρά το γενικό κλείδωμα που ισχύει για αρκετές εβδομάδες.

Σύμφωνα με δήλωση του Ισραηλινού Υπουργείου Υγείας, οι διεθνείς πτήσεις φορτίου θα διατηρηθούν επειδή δεν επηρεάζονται από τα νέα μέτρα.