Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ένας ειδικός ιστότοπος για θέσεις εργασίας δημιουργείται από τα υπουργεία Τουρισμού και Μεταφορών του Ισραήλ, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η έλλειψη εργαζομένων στον τουρισμό και την αεροπορία.

Οι εταιρείες και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που εργάζονται στον τουρισμό, την αεροπορία, τις μεταφορές, τον έλεγχο των συνόρων και άλλους τομείς που σχετίζονται με την τουριστική βιομηχανία καλούνται να δημοσιεύσουν τις κενές θέσεις τους στον ιστότοπο.

Θα περιγράφουν την θέση, θα αναφέρουν την περιοχή στη χώρα στην οποία προσφέρεται και θα περιλαμβάνουν έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπο του εργοδότη για περισσότερες λεπτομέρειες.

Μια συνοδευτική εκστρατεία μάρκετινγκ θα ενθαρρύνει το κοινό να εξετάσει τις προσφορές εργασίας στον κλάδο.

Η επιστροφή ξένων τουριστών στο Ισραήλ έχει προκαλέσει τεράστια συμφόρηση στο αεροδρόμιο Ben Gurion της χώρας, λόγω της σοβαρής έλλειψης εργαζομένων.

Αυτό επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα των υπηρεσιών και οδηγεί ακόμη και σε αύξηση των τιμών, προειδοποίησε το Κυβερνητικό Γραφείο Τουρισμού του Ισραήλ.

«Οι γραμμές στο αεροδρόμιο Ben Gurion, το επίπεδο εξυπηρέτησης στα ξενοδοχεία που έχει επηρεαστεί και πολλά άλλα προβλήματα που προκαλούνται από την έλλειψη εργαζομένων, απαιτούν από εμάς δημιουργικές λύσεις, σχολίασε ο υπουργός Τουρισμού Yoel Razvozov.

Ως εκ τούτου, μαζί με τον υπουργό Μεταφορών Merav Michaeli, ξεκινάμε μια διαδικασία που θα συνδέσει το κοινό με κενές θέσεις εργασίας σε κλάδους που σχετίζονται με τον τουρισμό, όπως η αεροπορία και ο έλεγχος των συνόρων».