Σύνταξη: tourismtoday.gr

Μετά από μια μεταμόρφωση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, το μνημειώδες κτίριο στρατηγείο ηγετών όπως ο Ουίνστον Τσόρτσιλ στο Λονδίνο, θα ανοίξει τις πόρτες του ως πολυτελές ξενοδοχείο, στις 27 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για το πρώην Γραφείο Παλαιού Πολέμου (Old War Office) στη βρετανική πρωτεύουσα, στο Whitehall.

Πλέον θα λειτουργεί ως Raffles London at The OWO και είναι το πρώτο ξενοδοχείο της επωνυμίας Raffles στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με 120 δωμάτια και σουίτες, αίθουσα χορού 600 ατόμων και το πρώτο σπα της επωνυμίας Guerlain στο Λονδίνο, είναι ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα εγκαίνια ξενοδοχείου, φέτος.
Στα πολυτελή δωμάτια του οι τιμές ξεκινούν από 1.400 δολάρια ανά διανυκτέρευση.

Στο κτίριο ο Βρετανός συγγραφέας Ίαν Φλέμινγκ εμπνεύστηκε το κατασκοπευτικό μυθιστόρημα του Τζέιμς Μποντ, ενώ εργαζόταν ως αξιωματικός της βρετανικής ναυτικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Οι θαυμαστές του «Πράκτορα 007» μπορεί να αναγνωρίσουν σημεία του ακινήτου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως τοποθεσία γυρισμάτων σε πιο πρόσφατες ταινίες της σειράς, όπως το «Spectre», καθώς και σε παλαιότερες, όπως το «Octopussy» και το «Licence to Kill».

Η μεγάλη μαρμάρινη σκάλα επενδεδυμένη με κόκκινο χαλί με το αυθεντικό λογότυπο από το Old War Office είναι μεταξύ των αυθεντικών εδουαρδιανών χαρακτηριστικών του.
Ένας τεράστιος πολυέλαιος κρέμεται ακριβώς από πάνω της, ενώ ένα εκπληκτικό χρυσό γαλλικό ρολόι διακοσμεί τον τοίχο.

Το εμβληματικό κτίριο, που αρχικά ολοκληρώθηκε το 1906, υποβλήθηκε σε οκταετή ανακαίνιση.
Εκατοντάδες τεχνίτες επιστρατεύτηκαν για την αποκατάσταση ιστορικών του στοιχείων, όπως η επένδυση από δρυς και το χειροποίητο ψηφιδωτό δάπεδο.

Το luxury ξενοδοχείο θα διαθέτει πέντε σουίτες μεταξύ άλλων την Churchill δύο υπνοδωματίων (πρώην Army Council Room) και τη Granville ενός υπνοδωματίου, που πήρε το όνομά της από τη διάσημη Πολωνή πράκτορα Christine Granville (γνωστή και ως Krystyna Skarbek).

Περιλαμβάνει επίσης τρία μπαρ και εννέα εστιατόρια, εκ’ των οποίων το ένα από τον Αργεντινό σεφ Mauro Colagreco.
Ένα εστιατόριο στον τελευταίο όροφο και ένα σάκε μπαρ του Ιάπωνα σεφ Endo Kazutoshi έχει προγραμματιστεί να ανοίξει στο κατάλυμα αργότερα φέτος.

Η Raffles είναι γνωστή για την άψογη εξυπηρέτηση της. Η ομάδα της στο Λονδίνο έχει διασφαλίσει ότι το ξενοδοχείο που διαθέτει 24ωρη υπηρεσία μπάτλερ για τις σουίτες του, ανταποκρίνεται στη μακροχρόνια φήμη της μάρκας.

Ενώ το Raffles London at The OWO είναι ένα από τα νέα ξενοδοχεία φέτος στο Λονδίνο -συμπεριλαμβανομένων των The Peninsula London και Mandarin Oriental Mayfair- η τοποθεσία και η ιστορία του κτιρίου το ξεχωρίζουν.

Το Whitehall, που εκτείνεται από την πλατεία Τραφάλγκαρ έως τα κτήρια του Κοινοβουλίου, είναι γνωστό για τα κυβερνητικά κτίρια παρά για τα πολυτελή ξενοδοχεία.
Ωστόσο, τα εγκαίνια του πέντε αστέρων Corinthia Hotel London στο Whitehall Place το 2011, οδήγησαν σε αλλαγή σκηνικού στην περιοχή.

«Πριν από δέκα χρόνια, ήταν μια περιοχή με τυπικά κυβερνητικά κτίρια και λίγο ήσυχη. Αλλά νομίζω ότι αναπτύσσεται με πολύ θετικό τρόπο», λέει ο Philippe Leboeuf, διευθύνων σύμβουλος του ξενοδοχείου, σημειώνοντας ότι η πρώτη ιδιοκτησία Waldorf Astoria του Λονδίνου πρόκειται να ανοίξει κοντά στην πλατεία Trafalgar το 2025.

«Να είσαι απέναντι από το Horse Guards Parade, την επίσημη είσοδο στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Δεν μπορείτε να διαλέξετε καλύτερο μέρος, είπε χαρακτηριστικά.
Δεν είναι απλώς ένα ξενοδοχείο. Είναι ένας ολόκληρος προορισμός. Σε ποιο άλλο μέρος μπορείτε να μείνετε εκεί δούλεψε ο Ίαν Φλέμινγκ και είχε την έμπνευση για τον Τζέιμς Μποντ;»