Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το 10ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου (The Historic Rally of Olympian Gods), θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2021 στη Θεσσαλία. Με την εκκίνηση του αύριο το πρωί στο Βόλο.

Δεκάδες κλασσικά αυτοκίνητα-αντίκα θα πλημμυρίσουν το Βόλο, το Πήλιο, τη λίμνη Κάρλα, την Ελασσόνα και τον Όλυμπο.

Πρόκειται για το Ράλι Κλασσικών Αυτοκινήτων που καθιέρωσε ως θεσμό το το «Δίκτυο Περραιβία», από το έτος 2011.
Συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των ειδικών περιοδικών αυτοκινήτου και έχει συμμετοχές από πολλές χώρες της Ευρώπης.

Κάθε χρόνο αλλάζει τις διαδρομές του, ώστε όλη η Θεσσαλία και οι όμορες Περιφέρειες να εντάσσονται σε αυτές.

Στόχος είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίζουν τους πανέμορφους προορισμούς της Θεσσαλίας και της Ελλάδας, τον πολιτισμό, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μοναδικά τοπικά προϊόντα και τους φιλόξενους κατοίκους.

H εκκίνηση του περίφημου Ιστορικού Ράλι Ολύμπου, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021, από την παραλία του Βόλου ( κτίριο «Παπαστράτος»), στις 11 το πρωί.
Ο τερματισμός θα γίνει την Κυριακή 10 Οκτωβρίου, στη μία το μεσημέρι στην Ελασσόνα.

Οι διαδρομές του Ράλι

  • 1η μέρα –Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Βόλος -Εκκίνηση-Κτίριο «Παπαστράτος»- ώρα 11.00 π.μ.- Ανακασιά- Άνω Βόλος- Κατηχώρι – Πορταριά- Χάνια- Μακρυράχη- Ανήλιο- Άγιος Δημήτριος- Μούρεσι –Τσαγκαράδα- Ξουρίχτι- Μηλιές- Βυζίτσα ( Στάση για ανασυγκρότηση και γεύμα- Επίσκεψη στον αγροτουριστικό Συνεταιρισμό «Εσπερίδες») – Πινακάτες- Άγιος Γεώργιος Νηλείας- Άγιος Βλάσιος- Άνω Λεχώνια- Κ. Λεχώνια- Αγριά-Βόλος (τερματισμός 1ης μέρας)

  • 2η μέρα –Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Βόλος –Εκκίνηση (ξενοδοχείο Volos Palace)- ώρα 11.00 π.μ. – Μελισσάτικα- Γλαφυρές- Κερασιά- Κανάλια Δήμου Ρ. Φεραίου (επίσκεψη και ξενάγηση στο Εκθεσιακό Κέντρο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού Λίμνης Κάρλας )- Στεφανοβίκειο-ΠΕΟ Βόλου –Λάρισας- Λάρισα (τερματισμός 14.00 – απονομές).

Το Ράλι διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια από τη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ-Θεσσαλονίκη) και το Δικτύο «Περραιβία» (Ελασσόνα). Σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας (ΣΚΑΛ) και τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ), με την υποστήριξη της FIVA και της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα και τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων), του Δήμου Ελασσόνας και του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πολιτισμού.