Ο επικεφαλής των παγκόσμιων πωλήσεων της Virgin Atlantic δηλώνει ότι ο αερομεταφορέας στοχεύει “στο καλύτερο καλοκαίρι όλων των εποχών”, αφού είδε ταχύτερη ανάκαμψη από την προβλεπόμενη στα υπερατλαντικά δρομολόγια.

Ο Lee Haslett, αντιπρόεδρος των παγκόσμιων πωλήσεων της αεροπορικής εταιρείας, δήλωσε ότι από τις αρχές του 2020 αν και ήταν δύσκολο το διάστημα, παρατηρήθηκε σταδιακή βελτίωση σε σημείο που η Virgin είναι τώρα μπροστά από το πλάνο εσόδων της.

“Χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ καιρό για να ξαναρχίσουμε. Όταν το 70% της συνολικής χωρητικότητάς σας είναι προς τη Βόρεια Αμερική, ηταν πολύ επίπονο το διάστημα αυτής της μακράς περιόδου που δεν υπήρχαν ταξίδια στις ΗΠΑ”, είπε.

“Κατευθυνόμασταν προς μια ισχυρή κατεύθυνση μέχρι που χτύπησε το Omicron και από τότε είμαστε λίγο σταματημένοι. Ο Ιανουάριος ήταν λίγο πιο αργός, αλλά στα τέλη Φεβρουαρίου είχαμε πολύ καλές επιδόσεις από την πλευρά μας.

Όπως βρισκόμαστε σήμερα, είμαστε πολύ μπροστά από το σχέδιο εσόδων μας και αισθανόμαστε πολύ σίγουροι ενόψει του Πάσχα και του καλοκαιριού. Στη Virgin Atlantic θα τολμήσουμε να πούμε ότι θα είναι το καλύτερο καλοκαίρι όλων των εποχών”.

Ο Haslet δήλωσε ότι η αεροπορική εταιρεία αισθάνεται επίσης “αισιόδοξη” για την εταιρική ανάκαμψη, προσθέτοντας: “Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας είδαμε ορισμένους κάθετους κλάδους να τα πηγαίνουν εκπληκτικά καλά.

“Η παραγωγή ψυχαγωγίας συνέχισε να πηγαίνει καλά, για παράδειγμα, και όταν έχεις περισσότερες θέσεις από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία για το Λος Άντζελες από το Λονδίνο, μπορέσαμε πραγματικά να επωφεληθούμε από αυτό”.

Ο Giles Hawke, διευθύνων σύμβουλος της Cosmos, της Globus και της Avalon Waterways, δήλωσε ότι το 2022 ξεκίνησε θετικά, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι πελάτες μεγαλύτερης ηλικίας εξακολουθούν να φοβούνται να ταξιδέψουν.

“Ορισμένοι από τους ηλικιωμένους πελάτες μας εξακολουθούν να είναι λίγο νευρικοί και φυσικά το καταλαβαίνουμε αυτό, αλλά όλες οι κρατήσεις ταξιδιών για το 2022 συνοδεύονται αυτόματα από το δωρεάν ταξιδιωτικό μας σχέδιο Peace of Mind”, δήλωσε. “Ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να ταξιδεύουν όσο το δυνατόν περισσότερο”.

Η Ελένη Σκαρβέλη, διευθύντρια Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας στο γραφείο  Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, προέβλεψε μια θετική χρονιά για τη χώρα, ενισχυμένη από την πρόσφατη κατάργηση του εντύπου εντοπισμού επιβατών.

“Η περσινή χρονιά ήταν σπουδαία για την Ελλάδα, αλλά φέτος θα είναι ακόμη σπουδαιότερη”, δήλωσε η ίδια. “Πιστεύουμε ότι το 2022 θα είναι πολύ πιο εύκολο και χαλαρό για τους επισκέπτες στην Ελλάδα λόγω της χαλάρωσης των περιορισμών. Ελπίζουμε ότι αυτή θα είναι η χρονιά που θα επιστρέψουμε στα νούμερα του 2019.

Θα κρατήσουμε τους πελάτες μας όσο το δυνατόν πιο ενημερωμένους για όλες τις επερχόμενες αλλαγές, ώστε να τους δώσουμε σιγουριά όταν πρόκειται να επισκεφθούν την Ελλάδα”.

Ο Steve Witt, συνιδρυτής της εταιρείας homeworking Not Just Travel,ανέφερε ότι  η εταιρεία είχε αυξηθεί κατά 150 προσλήψεις franchise κατά τη διάρκεια της πανδημίας και ανέφερε μια “καμπύλη κρατήσεων που κατέρρευσε” για τις βραχυπρόθεσμες αναχωρήσεις.

“Περίπου το 60% των κρατήσεών μας αυτή τη στιγμή είναι για τις επόμενες 12 εβδομάδες”, είπε. “Ως αποτέλεσμα του ότι οι άνθρωποι κάνουν κρατήσεις από κοντά, βλέπουμε μια πολύ καταρρακωμένη καμπύλη κρατήσεων, και αν εξετάσουμε τα παράθυρα των επτά και 14 ημερών, είναι ένα από τα υψηλότερα ποσοστά κρατήσεων που έχουμε δει ποτέ”.