“Μην πυροβολείται τα ταξίδια”, είναι το μήνυμα σε ελεύθερη μετάφραση που στέλνει η επικεφαλής του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού και Ταξιδίων (WTTC) Γκλόρια Γκεβάρα.
“Η απαγόρευση των ταξιδιών, το κλείσιμο των συνόρων και οι πιο ακραίες κυβερνητικές πολιτικές δεν θα σταματήσουν τη διάδοση του κορωνοϊού (Covid-19)”, διαμηνύει η πρόεδρος του WTTC.
Η Γκλόρια Γκεβάρα, πρώην υπουργός Τουρισμού του Μεξικού έχει εμπειρία από πρώτο χέρι μετά την αντιμετώπιση του ιού της γρίπης H1N1 στη χώρα της.
Και καλεί τις κυβερνήσεις και τις αρχές σε όλο τον κόσμο να μην αντιδράσουν υπερβολικά με δυσανάλογα μέτρα σε μια προσπάθεια να ελέγξουν τον Covid-19.

Γκλόρια Γκεβάρα: “Οι ακραίες πολιτικές δεν είναι η απάντηση”

“Οι κυβερνήσεις και οι αρχές δεν πρέπει να προσπαθούν να πνίξουν τα ταξίδια και το εμπόριο αυτή τη στιγμή, είπε χαρακτηριστικά.
Το κλείσιμο των συνόρων, η επιβολή ομαδικών απαγορεύσεων ταξιδιού και η εφαρμογή ακραίων πολιτικών δεν είναι η απάντηση στην παύση της εξάπλωσης του κορωναϊού.
Η εμπειρία του παρελθόντος δείχνει ότι η λήψη τέτοιων ακραίων δράσεων ήταν στην καλύτερη περίπτωση αναποτελεσματική.
Προτρέπουμε τις κυβερνήσεις να διερευνήσουν μέτρα βάσει πραγματικών περιστατικών τα οποία δεν επηρεάζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων και των επιχειρήσεων για τα οποία το ταξίδι είναι απαραίτητο”.

Ο Covid-19 έχει χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από προηγούμενες εστίες ιών

Η ανάλυση από το WTTC δείχνει ότι σε 33 χώρες, μόνο το 16% του συνολικού αριθμού παγκοσμίως, έχουν αναφέρει περιπτώσεις Covid-19.
Η μεγάλη πλειοψηφία των ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον ιό έχει επίσης ανακάμψει πλήρως. Ο Covid-19 έχει χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από προηγούμενες εστίες ιών όπως το SARS το 2003 και το MERS το 2012, υποστηρίζει ο WTTC.