Περισσότεροι από τους μισούς γονείς (53%) με εφήβους λένε ότι το κόστος των τεστ Covid για τα παιδιά τους εμποδίζει να κάνουν κράτηση για αποδράσεις της τελευταίας στιγμής.

Το εύρημα προέρχεται από έρευνα 2.000 ενηλίκων που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του παρόχου ταξιδιωτικής ασφάλισης battleface για να μάθουν απόψεις σχετικά με τις διακοπές χειμερινών σπορ.

Από αυτήν την εβδομάδα όλοι οι ταξιδιώτες ηλικίας 12 ετών και άνω πρέπει να κάνουν PCR ή τεστ πλευρικής ροής προτού ταξιδέψουν στη Βρετανία από το εξωτερικό.

Πολλές άλλες χώρες απαιτούν επίσης από τους ταξιδιώτες να προσκομίσουν απόδειξη αρνητικού τεστ Covid-19 εντός 48 ωρών πριν από την άφιξη –ή στην περίπτωση της Γαλλίας– 24 ώρες πριν από την άφιξη για όσους δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Η Ισπανία δεν θα επιτρέψει σε νέους άνω των 12 ετών να εισέλθουν στη χώρα εάν δεν εμβολιαστούν πλήρως, ενώ η Ιταλία και η Γαλλία απαιτούν όσοι δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι να κάνουν τακτικά τεστ προκειμένου να εισέλθουν σε δημόσιους χώρους.

Η δημοσκόπηση του battleface δείχνει ότι σχεδόν οι μισοί (47%) των ενηλίκων του Ηνωμένου Βασιλείου με έφηβα παιδιά δεν γνωρίζουν τις συγκεκριμένες απαιτήσεις για τα παιδιά τους, εάν ταξιδεύουν με πλήρως εμβολιασμένους γονείς/κηδεμόνες.

Η Katie Crowe, διευθύντρια επικοινωνίας στο battleface, δήλωσε: «Το κόστος και οι επιπλοκές των δοκιμών για διακοπές με εφήβους αυτή την εορταστική περίοδο δεν είναι τίποτα λιγότερο από πονοκέφαλο. «Οι γονείς πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για το κόστος και την επιμελητεία των δοκιμών πριν από την αναχώρηση, όσο λείπουν και επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Είναι επιζήμιο το ότι οι διεθνείς κυβερνήσεις δεν έχουν καταφέρει να συνεργαστούν για να ευθυγραμμίσουν τους κανονισμούς τους για τον Covid-19. Όχι μόνο κάθε χώρα έχει διαφορετικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς και απαιτήσεις εισόδου, αλλά η Ισπανία δεν επιτρέπει καν σε άτομα άνω των 12 ετών που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένα».