Οι οικογένειες που επισκέπτονται το Λονδίνο από το εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι έχουν πιθανώς κάνει τεράστια εξοικονόμηση κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, σύμφωνα με στοιχεία από visitlondon.com, τον επίσημο οδηγό για τον επισκέπτη της πόλης.

Η είδηση ​​προέκυψε στο πλαίσιο συμμετοχής του δημάρχου του Λονδίνου στα εγκαίνια του νέου μεγαλύτερου στον κόσμο καταστήματος της LEGO στην πλατεία Leicester κατά τη διάρκεια των οποίων προέβαλε το μήνυμά του #LondonIsOpen στους διεθνείς επισκέπτες και καταναλωτές, λέγοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να απολαύσει κανείς το απαράμιλλο σκηνικό της πόλης για  ψώνια.

Ειδικότερα, η VisitLondon υπολόγισε το κόστος εξόδου μιας τυπικής οικογένειας για μία μέρα στην πόλη του Λονδίνου, συμπεριλαμβανομένης μιας διανυκτέρευσης σε ένα ξενοδοχείο, τα εισιτήρια για επίσκεψη σε ένα δημοφιλές αξιοθέατο και μια βραδινή έξοδο σε μια παράσταση του West End.

Στη συνέχεια εξέτασε στις πιθανές δυνατότητες εξοικονόμησης χρημάτων με βάση τις πιο ευνοϊκές συναλλαγματικές ισοτιμίες με το δολάριο, το ευρώ και γιουάν από την περίοδο της ψηφοφορίας για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιούνιο.

Όπως προέκυψε από τους υπολογισμούς της VisitLondon, μια τετραμελής οικογένεια από τις ΗΠΑ θα μπορούσε να εξοικονομήσει τουλάχιστον $ 140 την ημέρα κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην πόλη, μια οικογένεια από την Ευρώπη θα μπορούσε να εξοικονομήσει περίπου € 115 την ημέρα, ενώ η μέση εξοικονόμηση για μια κινεζική οικογένεια θα μπορούσε να ανέλθει σε ¥ 825 την ημέρα, κάνοντας τις διακοπές στην πόλη του Λονδίνου να είναι ακόμα πιο value for money.

Παράλληλα και καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, ο δήμαρχος του Λονδίνου έχει λανσάρει ένα νέο βίντεο για τη ζωντάνια της αγοράς της πόλης, ενθαρρύνοντας τους επισκέπτες να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα πάντα, από τα μικρότερα μπουτίκ μέχρι με τα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα.

«Το Λονδίνο έχει τα καλύτερα ξενοδοχεία, αξιοθέατα, καταστήματα και χώρους ψυχαγωγίας, από οπουδήποτε στον κόσμο, έτσι δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι είδαμε αριθμούς ρεκόρ τουριστών να επισκέπτονται την πρωτεύουσα τα τελευταία χρόνια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος του Λονδίνου, κ. Sadiq Khan.

Επιπλέον το Λονδίνο συνεχίζει να καλωσορίσω αριθμό ρεκόρ διεθνών επισκεπτών. Συγκεκριμένα κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2016, ο αριθμός ρεκόρ των 8,8 εκατ. επισκεπτών από το εξωτερικό ήρθε στο Λονδίνο. Ταυτόχρονα, από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων το 2012, ο αριθμός των ξένων επισκεπτών που έρχονται στο Λονδίνο έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 20%.

Τέλος, οι τελευταίες προβλέψεις από την Oxford Economics δείχνουν ότι ο τουρισμός του Λονδίνου θα καταγράψει ισχυρότερη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, με 22,4 εκατ. ξένους τουρίστες να έρχονται στην πρωτεύουσα μέχρι το 2020.