Οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των αεροδρομίων θα παρουσιαστούν στο πρώτο για φέτος Smart Airport Conference, με έδρα το Διεθνές Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο του  Ντουμπάι, το τριήμερο 29 Απριλίου – 1η Μαΐου, στο πλαίσιο τις εκδήλωσης Global Leaders Forum.

Με το βλέμμα στραμμένο στις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις στα αεροδρόμια, το Smart Airport Conference “ανοίγει τα φτερά” σε πέντε βασικές θεματικές ενότητες όπως είναι τα “έξυπνα” αεροδρόμια, η αειφορία, η τεχνολογία Blockchain, η εφαρμογή των προτύπων Six Sigma και το μέλλον των αερομεταφορών.

Πάνω από 350 μεγάλοι εκθέτες αναμένονται στην εκδήλωση και τουλάχιστον 7.500 συμμετέχοντες.

“Στο Ντουμπάι βρίσκονται τα πιο ανεπτυγμένα τεχνολογικά αεροδρόμια του κόσμου και ο κόμβος των Αραβικών Εμιράτων θέλει να διατηρήσει τα πρωτεία στο χώρο τον αερομεταφορών”, δήλωσε ο κ. Daniyal Qureshi, ο διευθύνων σύμβουλος του εκθεσιακού χώρου Reed Exhibitions Middle East.

Οι επενδύσεις στην τεχνολογία ενισχύουν την ασφάλεια στο χώρο των αερομεταφορών, βελτιώνουν την ποιότητα των πτήσεων και την αποτελεσματικότητα των εταιρειών.

Το συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα της αυτού Εξοχότητας Σείχ Αχμέτ Μπιν Σάιντ Αλ Μακτούμ, του προέδρου της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Ντουμπάι (DCAA), του Προέδρου των Αεροδρομίων του Ντουμπάι και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της αεροπορικής εταιρεάις Emirates.

Το 19ο σε σειρά ετών Smart Airport Conference αποτελεί πρωτοβουλία του κ. Omar bin Sultan Al Olama, υφυπουργού Τεχνητής Νοημοσύνης του Ντουμπάι, του Γενικού Διευθυντή της emaratech,Thani al Zaffin και του Διευθύνοντος Συμβούλου της SmartworldAbdulqader Ali.