Σύνταξη: tourismtoday.gr

Από την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου το Μαρόκο αίρει την απαγόρευση των διεθνών πτήσεων και ανοίγει ξανά για τους ξένους τουρίστες.

Τον Νοέμβριο, η χώρα απαγόρευσε τις διεθνείς πτήσεις και τις υπηρεσίες πορθμείων καθώς η παραλλαγή Omicron εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.
Μόνο άτομα με ειδικές εξαιρέσεις μπορούσαν να εισέλθουν. Οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο είχαν ανασταλεί τον Οκτώβριο.

Η χώρα της Βόρειας Αφρικής και δημοφιλής τουριστικός προορισμός, εισήγαγε απαγόρευση πτήσεων στις 29 Νοεμβρίου ως απάντηση στην παραλλαγή Omicron.

Με την «εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης», η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το Μαρόκο θα ανοίξει σε όλους τους τουρίστες από τις 7 Φεβρουαρίου.

Οι ταξιδιώτες για την είσοδο τους στο Μαρόκο θα πρέπει να προσκομίσουν:

  • Απόδειξη ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, με τη δεύτερη δόση να έχει χορηγηθεί τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από το ταξίδι.
  • Αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής PCR πριν επιβιβαστούν στην πτήση για το Μαρόκο. Το αποτέλεσμα πρέπει να δείχνει ότι η δοκιμή PCR πραγματοποιήθηκε όχι περισσότερο από 48 ώρες πριν από την επιβίβαση.

Η απαίτηση δοκιμής PCR πριν από το ταξίδι δεν ισχύει για παιδιά ηλικίας κάτω των έξι ετών. Τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν απαιτείται να παρέχουν κάρτα εμβολιαμού.

Οι ταξιδιώτες θα υποβληθούν σε ταχεία εξέταση αντιγόνου κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο. Τυχαία επιλεγμένοι ταξιδιώτες ενδέχεται να υποβληθούν σε δοκιμή PCR κατά την άφιξη.

Επιπλέον, οι αρχές θα υποβάλουν -επίσης σε τυχαία επιλεγμένους ταξιδιώτες- πρόσθετο τεστ PCR 48 ώρες μετά την άφιξη τους στη χώρα.

Οι ταξιδιώτες που θα είναι θετικοί στον COVID-19 θα πρέπει να απομονωθούν στην κατοικία ή το ξενοδοχείο τους.

Οι περιορισμοί έχουν επιφέρει σοβαρό πλήγμα στον ζωτικό τουριστικό τομέα της βορειοαφρικανικής χώρας, που έχει ήδη «γονατίσει» μετά από δύο χαμένες σεζόν λόγω της πανδημίας.

Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το 19% του ΑΕΠ του Μαρόκου, με τους επισκέπτες να συρρέουν ιδιαίτερα στην πόλη του Μαρακές.

Όμως, με την απαγόρευση που ίσχυε τους τελευταίους δύο μήνες, το Μαρόκο έχασε το προσοδοφόρο παράθυρο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς για τους τουρίστες.