Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι ελλείψεις προσωπικού συνεχίζουν να μαστίζουν τον ταξιδιωτικό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με έκθεση της Barclays, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από επαγγελματίες του κλάδου των εταιρικών ταξιδιών.

Η έκθεση, που βασίζεται σε έρευνα με 504 επιχειρήσεις διαχείρισης επαγγελματικών ταξιδιών (TMC) και ταξιδιών αναψυχής, υπογράμμισε την έλλειψη ταλέντων ως το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ανάκαμψη τους τελευταίους 12 μήνες.

Το 37% είπε ότι η στελέχωση και η πρόσληψη ήταν ο «μεγαλύτερος πονοκέφαλος των επιχειρήσεων TMC», στο ίδιο επίπεδο με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Οι αγοραστές εξακολουθούν να ανησυχούν ότι οι ελλείψεις προσωπικού προκαλούν καθυστερήσεις στις υπηρεσίες, ενώ οι προμηθευτές συνεχίζουν να αγωνίζονται για να βρουν το κατάλληλο ταλέντο.
Ο τομέας των εταιρικών ταξιδιών αποδεκατίστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αφήνοντας πολλούς να δημιουργήσουν ολόκληρες ομάδες από την αρχή.

«Αυτός είναι ένας πραγματικός αγώνας για τους πελάτες μας. Τα ταξίδια επιστρέφουν, αλλά πολλοί από τους επαγγελματίες του ταξιδιού που εγκατέλειψαν τον κλάδο κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχουν φύγει οριστικά, τόνισε η Caroline Wakil, διευθύντρια της εταιρείας επαγγελματικών ταξιδιών Urbanberry.
Και άλλοι απλά δεν είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στο «rollercoaster» που είναι η ταξιδιωτική βιομηχανία».

Η προσέλκυση «φρέσκων ταλέντων» είναι επομένως κρίσιμη. Οι εταιρείες παραμένουν υποστελεχωμένες και οι άνθρωποι που έχουν επιστρέψει στο γραφείο (είτε αυτοπροσώπως είτε εξ αποστάσεως) λυγίζουν υπό την πίεση.

«Βλέπουμε μια επιστροφή των επαγγελματικών ταξιδιών, αλλά ο κλάδος μας αισθάνεται σίγουρα την έλλειψη», δήλωσε ο Clive Wratten διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Επαγγελματικών Ταξιδίων (BTA).

Παρά την αγωνία για την εύρεση προσωπικού, ο Clive Wratten παραμένει αισιόδοξος για το μέλλον.

Όπως υπογραμμίζει «οι άνθρωποι του κλάδου παραμένουν παθιασμένοι με την παροχή επαγγελματικών ταξιδιών κορυφαίας κατηγορίας και υπάρχουν συναρπαστικές ευκαιρίες τριγύρω. Βλέπουμε μια αυξανόμενη επιστροφή στον αριθμό των ταξιδιωτών που μας δίνει σε όλους κάποια ασφάλεια και αυτοπεποίθηση μέχρι το τελευταίο μέρος του 2022».