Το Μεξικό συνεχίζει να αυξάνεται στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών και το 2017 βρεθηκε στην έκτη θέση μεταξύ των πιο επισκέψιμων προορισμών του κόσμου, με 39 εκατομμυρίων διεθνών τουριστών.

“Το Μεξικό είναι ένας ασφαλής, φιλικός και φιλόξενος προορισμός και αυτός που αναπτύσσεται γρηγορότερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο για περισσότερο από πέντε συνεχή χρόνια”, αναφέρει το Συμβούλιο Τουρισμούτης χώρας.

Το Συμβούλιο, “απαντά” στην ταξιδιωτική οδηγία του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, το οποίο κατέταξε το Μεξικό ως χώρα “επιπέδου 2” όπου οι ταξιδιώτες θα έπρεπε “να ασκούν αυξημένη προσοχή” το προσεχές έτος.

Το Μεξικό έχει λάβει ενισχυμένα μέτρα ασφάλειας όπως παρακολούθηση στα θαλάσσια θέρετρα, επιπλέον ανιχνευτές μετάλλων, πρόσθετη αστυνομική παρουσία με ειδικά εκπαιδευμένες μονάδες σκύλων καθώς και επικοινωνία προσωπικού ασφαλείας με ξενοδοχεία και ταξιδιωτικούς πράκτορες για τον στενό συντονισμό μεταξύ ολόκληρης της τουριστικής βιομηχανίας με την τοπική αστυνομία στην περίπτωση ύποπτων ενεργειών.