Το Μονακό έγινε Προτεινόμενος Προορισμός του Διεθνούς Συνδέσμου Ταξιδιών LGBTQ + (IGLTA) για το 2021. Το Πριγκηπάτο έγινε μέλος του συλλόγου το 2015.

Το Μονακό μπορεί να μην είναι ένας παραδοσιακός προορισμός LGBTQ +, αλλά το Πριγκιπάτο ήταν ιστορικά πρωτοποριακό και φιλόξενο. Από το άνοιγμα του Casino de Monte-Carlo το 1863, το Πριγκηπάτο έχει αναδειχθεί ως πρωτοπόρος στους τομείς της αειφορίας, της καινοτομίας, της φιλοξενίας και των παραστατικών τεχνών. Ξεκινώντας με τον Sergei Diaghilev’s Ballets Russes που έπαιξε στο Μονακό από το 1911 έως το 1929, το Πριγκηπάτο έγινε σύντομα ένας μαγνήτης για ζωντανές διασημότητες που προσελκύουν αστέρια, καλλιτέχνες και αθλητικές προσωπικότητες.

Το Μονακό δεν είναι απλώς ένας προορισμός, είναι μια εμπειρία μιας ζωής. Για περισσότερο από έναν αιώνα, υπήρξε σύμβολο πολυτέλειας και αίγλης. Σήμερα, ανακαλύπτει εκ νέου τον εαυτό του, διατηρώντας παράλληλα το περιβάλλον του. Το Principality φιλοξενεί πολλά φεστιβάλ, διεθνή αθλητικά γεγονότα, μια ποικιλία από μουσεία, ξενοδοχεία παγκόσμιας κλάσης, αποκλειστικά καταστήματα, πολυτελή γαστρονομία και μια ζωντανή σκηνή νυχτερινής ζωής. Είτε αναζητάτε μια ρομαντική ή οικογενειακή πύλη, ένα διάλειμμα στην πόλη ή μια αναζωογονητική εμπειρία, το Μονακό είναι ιδανικός προορισμός. Το Πριγκιπάτο είναι ένα κατάλληλο σκηνικό για εορτασμούς ζευγαριών, όπως προτάσεις, μήνα του μέλιτος και επετείους.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που το Μονακό έχει γίνει IGLTA Προτεινόμενος Προορισμός αφού είναι μέλος από το 2015”, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Κυβερνητικής Αρχής Τουριστών και Συνεδρίων του Μονακό, Guy Antognelli .

«Το Μονακό είναι ένα κοσμοπολίτικο έθνος με 139 εθνικότητες που βοηθούν να κάνουν τη δεύτερη μικρότερη χώρα στον κόσμο πολιτιστικά διαφορετική, περιεκτική και φιλόξενη».