Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ενας από τους κορυφαίους ρομαντικούς προορισμούς στον κόσμο, το Μπαλί επιβάλλει από αύριο -ημέρα των ερωτευμένων- τουριστικό φόρο για τους διεθνείς ταξιδιώτες.

Η εισφορά 10 δολαρίων για τους ξένους τουρίστες που θσχύει από την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στοχεύει στη συγκέντρωση κεφαλαίων για την προστασία του πολιτισμού και του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού της Ινδονησίας.

Η πρωτοβουλία «Love Bali» από την κυβέρνηση του νησιού έχει δημιουργήσει ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα χρηματοδοτηθεί από τον φόρο. «Ο στόχος είναι να διατηρηθεί η ακεραιότητα και η ισορροπία της φύσης του Μπαλί, των ανθρώπων και του πολιτισμού τους», ανέφερεται σε σχετική δήλωση.

Ως μορφή υποστήριξης που στοχεύει στην προστασία των εθίμων, των παραδόσεων, των τεχνών και του πολιτισμού και της τοπικής σοφίας του μπαλινέζικου λαού, το Μπαλί θα επιβάλει μια εισφορά για τον διεθνή τουρίστα.

Οι προσπάθειες και οι καινοτομίες θα συνεχίσουν να γίνονται για τη διατήρηση του πολιτισμού και του φυσικού περιβάλλοντος στο Μπαλί. Επίσης, θα συνεχίσει να βελτιώνεται η ποιότητα των υπηρεσιών».

Το τέλος περιγράφεται «ως μια μορφή στήριξης στις προσπάθειες διατήρησης της φύσης και του πολιτισμού του Μπαλί». Έρχεται καθώς η περιφερειακή αρχή συνεχίζει να καταβάλλει «διάφορες προοδευτικές προσπάθειες και καινοτομίες που σχετίζονται με τη βελτίωση της ποιότητας της φύσης και του πολιτισμού του Μπαλί μέσω της διατήρησης, της διατήρησης και της αναζωογόνησης».

Τα έσοδα θα διατεθούν επίσης για τη βελτίωση της «ποιότητας των υπηρεσιών, της ασφάλειας και της άνεσης των τουριστών, με την ανάπτυξη χερσαίων, θαλάσσιων και εναέριων υποδομών με ολοκληρωμένο και συνδεδεμένο τρόπο».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών η πληρωμή μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά ή κατά την άφιξη σε καθορισμένα γκισέ στο αεροδρόμιο και το λιμάνι του Μπαλί.