Σύνταξη tourismtoday.gr

Το Μπαλί, το λεγόμενο «Νησί των Θεών», έχει βαρεθεί να μαστίζεται από ενοχλητικούς ξένους τουρίστες.
Οι διεθνείς ταξιδιώτες φαίνεται να πιστεύουν ότι ο ήσυχος και αργός ρυθμός στο Μπαλί είναι συγκρίσιμος με τους ξέφρενο της Ίμπιζα, για παράδειγμα.

Ένας τρόπος να απαλλαγεί το ινδονησιακό νησί από τους ενοχλητικούς τουρίστες είναι να επιβάλλει τουριστικό φόρο.

Το εξωτικό hotspot με τους φοίνικες που εξαρτάται από τους τουρίστες προσελκύει εκατομμύρια ξένους επισκέπτες ετησίως, προσπαθεί να αξιοποιήσει τη δημοτικότητά του για να ενισχύσει τα ταμεία του και να προστατεύσει την τροπική γοητεία του.

Μόνο φέτος η κυβέρνηση απέλασε 136 άτομα. Όπως μια Γερμανίδα που γδύθηκε σε έναν ναό και έναν Αμερικανό που παραμόρφωσε ένα αστυνομικό αυτοκίνητο.
Μια Ρωσίδα εκδιώχθηκε επίσης από το νησί τον Απρίλιο επειδή δημοσίευσε μια γυμνή φωτογραφία της μπροστά σε ένα ιερό δέντρο.

Αυτό ώθησε την κυβέρνηση να συμπεριλάβει μια λίστα με όσα πρέπει και δεν πρέπει στα διαβατήρια των επισκεπτών όταν φτάνουν στο Μπαλί.

Ο τουριστικός φόρος ανέρχεται σε 15 δολάρια και θα επιβληθεί από του χρόνου. Στόχο έχει να αποτρέψει τους επισκέπτες από ακρότητες, με την ελπίδα ότι δεν θέλουν να χάσουν χρήματα με την απέλαση τους.

Ο κυβερνήτης του Μπαλί Wayan Coster είπε ότι τα χρήματα θα διατεθούν για την προστασία του περιβάλλοντος και του πολιτισμού του νησιού.

Λίγες εβδομάδες πριν το Μπαλί παρουσίασε τους «κανόνες και τις απαγορεύσεις», αφού αρκετοί τουρίστες βρέθηκαν σε δύσκολη θέση επειδή παραβίασαν τα τοπικά πρωτόκολλα τους τελευταίους μήνες.

Οι κανονισμοί περιλαμβάνουν έναν συνδυασμό πρωτοκόλλων και ορισμένους κανόνες που πρέπει να γνωρίζουν οι τουρίστες ειδικά για το Μπαλί.
Μεταξύ αυτών, οι ταξιδιώτες έχουν προειδοποιηθεί να «ντύνονται σεμνά και κατάλληλα», να συμμορφώνονται με τους τοπικούς νόμους οδικής κυκλοφορίας, να μη χρησιμοποιούν πλαστικά μιας χρήσης και να μην βρίζουν.

Στους ξένους ταξιδιώτες δεν επιτρέπεται πλέον να οδηγούν μοτοσικλέτες επειδή δεν τηρούν τους τοπικούς νόμους κυκλοφορίας.
Γενικότερα στο Μπαλί οι διεθνείς επισκέπτες δείχνουν ασέβεια για τα τοπικά ήθη και τους νόμους.

Ωστόσο ο επικείμενος τουριστικός φόρος του Μπαλί -ο οποίος θα χρεώνεται ηλεκτρονικά- προβληματίζει ορισμένες επιχειρήσεις που ανησυχούν ότι μπορεί να αποτρέψει τους ξένους ταξιδιώτες.