Ο τουριστικός τομέας του Μπαχρέιν έχει προσελκύσει μέχρι σήμερα νέες επενδύσεις αξίας σχεδόν 40 εκατομμυρίων δολαρίων στον τουριστικό τομέα του βασιλείου, οι οποίες θα βοηθήσουν στη δημιουργία περισσότερων από 260 θέσεων εργασίας τα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με έκθεση του Συμβουλίου Οικονομικής Ανάπτυξης (EDB).

Το EDB του Μπαχρέιν επιδιώκει να αξιοποιήσει την ανάπτυξη του τουριστικού τομέα της χώρας καθώς συνεχίζονται τα σημαντικά διεθνή ταξίδια.

Ο εθνικός αερομεταφορέας Gulf Air είχε ανακοινώσει τον περασμένο μήνα ότι περίπου το 80% των προ-πανδημικών πτήσεων του θα επαναληφθούν από τη θερινή περίοδο και ότι το Μπαχρέιν εμφανίζεται σε περισσότερες πράσινες λίστες ταξιδιών σε όλες τις αγορές.

Η EDB δήλωσε ότι μεταξύ των βασικών τουριστικών επενδύσεων στο βασίλειο ήταν η προσθήκη της Remza Investment Company στην τουρκική μάρκα φιλοξενίας, Gunaydin, στο χαρτοφυλάκιό της.

Βρίσκεται στο The Terminal, ένα από τα μοναδικά κτηματομεσιτικά έργα του Μπαχρέιν, η επένδυση του Gunaydin ύψους 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων θα είναι το πρώτο εστιατόριο στο βασίλειο. Θα δημιουργήσει 80 θέσεις εργασίας σε διάστημα τριών ετών και θα προσθέσει στη μεγάλη ποικιλία διεθνών εστιατορίων που αναδύονται στη χώρα.

Μια άλλη επένδυση από τη διάσημη μάρκα , Patchi, διέθεσε 8 εκατομμύρια δολάρια για την επέκταση της επιχείρησης στο Βασίλειο. Ξεκινώντας νέα έργα που προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες για τους πελάτες, η επέκταση του Patchi θα βοηθήσει στη δημιουργία 160 θέσεων εργασίας σε τρία χρόνια.

Ο Όμιλος ELSS, που ειδικεύεται στην κατασκευή ενυδρείων και θαλάσσιων πάρκων, ανακοίνωσε επίσης επένδυση 1 εκατομμυρίου δολαρίων στην περιφερειακή επιχειρησιακή τους βάση στο ενυδρείο του Μπαχρέιν, το μεγαλύτερο ενυδρείο του βασιλείου που άνοιξε αυτήν την εβδομάδα στο Mall of Dilmunia.