Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το φινλανδικό ναυπηγείο Meyer Turku παρέδωσε το νέο κρουαζιεροπλοιο Mein Schiff 7 στην TUI Cruises.
Το καινούργιο αδελφό πλοίο των Mein Schiff, προσφέρει «πολλά νέα χαρακτηριστικά τεχνολογίας, νέο σχέδιο, πρόσθετες κατηγορίες καμπίνας και γαστρονομικές απολαύσεις».

Το κρουαζιερόπλοιο θα είναι το πρώτο του στόλου που θα λειτουργεί αποκλειστικά με ναυτικό ντίζελ χαμηλότερων εκπομπών. Επίσης, είναι εξοπλισμένο με καταλυτικούς μετατροπείς και σύνδεση ρεύματος στην ξηρά.

Σύμφωνα με την TUI Cruises, το πλοίο κατασκευάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί επίσης να κινείται με «σχεδόν ουδέτερες εκπομπές CO2».

Η γραμμή κρουαζιέρας σχεδιάζει να εξοπλίσει το Mein Schiff 7 το 2026, ώστε να είναι ένα από τα πρώτα κρουαζιερόπλοια που θα μπορούν να κινούνται με μεθανόλη.

Ο τεχνικός εξοπλισμός, όπως δεξαμενές και συστήματα σωληνώσεων για μεθανόλη ή πράσινη κίνηση μεθανόλης, εγκαταστάθηκαν σε θέση για λειτουργία.

Η μεθανόλη και η μετατροπή είναι επίσης «μια επιλογή για το μέλλον» και για τον σύγχρονο υπάρχοντα στόλο.
Το Mein Schiff 7 παίζει κεντρικό ρόλο στο να δείξει ότι αυτή η κίνηση αποδίδει σε πραγματικές λειτουργίες πλοίων. Με βάση αυτά τα ευρήματα, η TUI Cruises θέλει να αποφασίσει για πιθανές μετασκευές.

Η εταιρεία κρουαζιέρας στο Αμβούργο βλέπει την πορεία επέκτασης της να επιβεβαιώνεται. Το Mein Schiff 7 ακολουθεί το Mein Schiff Relax το πρώτο πλοίο της νέας κατηγορίας πλοίων InTUItion, που κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή στο ναυπηγείο Fincantieri στο Monfalcone της Ιταλίας.