του Γιάννη Τσιρογιάννη

Το Juke είναι ότι πιο ιδιαίτερο μπορείς να αποκτήσεις στην ανερχόμενη κατηγορία των B-SUV. Όμορφο, καλοφτιαγμένο, ευχάριστο οδηγικά με τεχνολογία αιχμής και όνομα-συνώνυμο της αξιοπιστίας.

Έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις αλλά εξακολουθεί να διατηρεί την αίσθηση της οδηγικής διασκέδασης, με μια σύγχρονη εσωτερική και εξωτερική εμφάνιση που θα θέσει και πάλι ένα νέο πρότυπο στην κατηγορία B-crossover.

Το νέο Juke συνδυάζει το στυλ ενός coupe με το αμάξωμα ενός crossover. Αυτό προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό, καθιστώντας το μοντέλο ιδανικό τόσο για το αστικό περιβάλλον, όσο και έξω από αυτό.

“Μεταμορφωμένο” είναι και το εσωτερικό του νέου JUKE, με περισσότερο στυλ, περισσότερο χώρο, αναβαθμισμένη ποιότητα και τεχνολογία.

Είναι ευρύχωρο για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους, με τον χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών να έχει αυξηθεί κατά 5,8 εκατοστά, για τα κεφάλια αντίστοιχα κατά 1,1 εκατοστά, όπως και ο χώρος αποσκευών των 422 λίτρων, που πλέον προσφέρει 20% περισσότερο αποθηκευτικό χώρο.

Το κινητήριο σύνολο του 1.0 λίτρου είναι συμπαγές και ελαφρύ και διαθέτει ένα υπερσυμπιεστή για να εξασφαλίσει ότι θα προσφέρει την απόκριση και την ευχάριστη συμπεριφορά που προσδοκά ο οδηγός του.

Αποδίδει 117 ολοζώντανους ίππους και 180 Nm ροπής (200 Nm με λειτουργία over boost).

Συνοδεύεται με στάνταρ χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων, ενώ για πρώτη φορά διατίθεται και ένα νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη (DCT) με paddle shifts.

Η οικονομία καυσίμου έχει βελτιωθεί, επιτυγχάνοντας τώρα 5,9 l/100km (WLTP) με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και 6,0 l /100km με το αυτόματο DCT (WLTP).

Οι εκπομπές CO2 έχουν μειωθεί πλέον δραστικά, ξεκινώντας από τα 135g/km (WLTP) για την έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και 138g/km (WLTP) για την αντίστοιχη με το αυτόματο κιβώτιο DCT.

Το νέο Juke μας άρεσε. Πρόκειται ίσως για το πιο ευχάριστο σχεδιαστικά και οδηγικά crossover της Β κατηγορίας.

Βελτιωμένο σε όλους τους καίριους τομείς, όπως δηλαδή επιβάλλει η σύγχρονη απαιτητική εποχή, κατάφερε να μην απολέσει τον ανεξίτηλο διασκεδαστικό χαρακτήρα της πρώτης γενιάς. Εύγε Nissan…

TECH

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ: 999 cc, i3, ΤΟΥΡΜΠΟ, 117 PS, 18,4 kgm
ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ 0-100 km/h: 10,4’’
ΤΕΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ: 180 km/h
ΜΕΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ: 5,9 lt/100 km
CO2: 135 g/km
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (Μ/Π/Y): 4.210/1.800/1.595 mm
ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ: 422 lt
ΤΙΜΗ: ΑΠΟ €17.900