του Γιάννη Τσιρογιάννη

 

H Οpel τα καταφέρνει περίφημα με τα οχήματα ελεύθερου χρόνου, αυτή τη φορά σειρά έχει το μικρότερο crossover στη γκάμα της, το οποίο τοποθετείται κάτω από τα επιτυχημένα Mokka X και Grandland X ποντάροντας σε παραδοσιακά χαρακτηριστικά της γερμανικής φίρμας

Το Crossland X προορίζεται για αστικές περιοχές με μελετημένες εξωτερικές διαστάσεις, ενώ είναι ιδανικό τόσο για ψώνια όσο και εκδρομές. Μικρότερο από ένα Astra αλλά ταυτόχρονα και 10 εκατοστά ψηλότερο.

Tο νέο μοντέλο συνοδεύεται από εξαιρετικές καινοτομίες που κάνουν την καθημερινή οδήγηση ασφαλέστερη, πιο άνετη και ευκολότερη. Αποτελεί ένα από τα επτά νέα μοντέλα που λάνσαρε η εταιρία το τελευταίο χρονικό διάστημα. Βασίζεται στην προσθιοκίνητη πλατφόρμα του Ομίλου PSA.

Εξωτερικά, διατηρεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία της γερμανικής φίρμας, μοντέρνο αλλά και επιβλητικό.

Εντός, η ποιότητα των μαλακών κυρίως υλικών, η μοντέρνα σχεδίαση, η πρακτικότητα και οι χώροι βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο.

Σε έκδοση βενζίνης ή πετρελαίου, το Crossland X σε ικανοποιεί στο έπακρο, τόσο με την ισχύ όσο και με την οικονομία καυσίμου που προσφέρει.

Στο δρόμο το compact crossover της Opel ρίχνει το μεγαλύτερο βάρος στην άνεση που παρέχει η ανάρτησή του, αλλά και στα χαμηλά επίπεδα θορύβου που φτάνουν εντός της καμπίνας.

Είναι εύχρηστο και ευκολοδήγητο, γεγονός που θα εκτιμήσουν οδηγοί και από τα δυο φύλα.

Ο εξοπλισμός ασφάλειας είναι πλούσιος σε κάθε περίπτωση, ενώ διατίθεται και σε έκδοση με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Σε εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση για όσους αναζητούν ένα compact γερμανικό B crossover με έμφαση στην άνεση συνολικά. Τιμή: Από 20.700 ευρώ (1.5 CDTI 120 PS Auto).