του Γιάννη Τσιρογιάννη

Δεν χρειάζεται να σας πούμε τι γινόταν στο δρόμο τις επτά ημέρες που συμβιώσαμε μαζί του. Δεν υπήρχε κεφάλι που να μην γυρίσει στο πέρασμα του 208. Κάτι το ιδιαίτερο χρώμα, κάτι οι τέλειες αναλογίες και οι χυτές γραμμές, τα τονισμένα τόξα των τροχών και να που δεν ήθελε πολύ να αισθανθείς άβολα κάθε φορά που σταματούσες σε φανάρι, αφού όλο και κάποιος αδιάκριτος δίπλα προσπαθούσε να σε αναγνωρίσει, λες και σε θαύμαζε. Το νέο 208 μαγνητίζει το βλέμμα μεμιάς, και το κυριότερο, το κρατά προσηλωμένο πάνω του.

Τα υλικά στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό αποτελούνται από μαλακό αφρώδες υλικό, ενώ, σε συνδυασμό με τις σμιλεμένες επιφάνειες και την εκκεντρική σχεδίαση, η εικόνα του εσωτερικού κάνει το μάτι να μην βαριέται ακόμη και μετά από καιρό. Ο οδηγός πάντως αισθάνεται στο επίκεντρο, χάρη στον απολύτως οδηγοκεντρικό προσανατολισμό του κόκπιτ.

Με έξυπνους και αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης, ντίζελ αλλά και ηλεκτρικό, το νέο 208 θα καλύψει με επιτυχία όλα τα βαλάντια. Θα ανταποκριθεί με επιτυχία σε κάθε ανάγκη και πρόκληση. Δεν διακρίθηκε τυχαία σε τόσους θεσμούς σαρώνοντας κυριολεκτικά τα βραβεία.

Το πανέμορφο Peugeot παραμένει ευχάριστο στην οδήγηση με το ακριβές και σωστά ζυγισμένο ηλεκτρικό τιμόνι, την ευελιξία του και τον άμεσο τρόπο που αλλάζει κατεύθυνση. Το αμάξωμα δεν πλέει, ούτε το εμπρός μέρος βυθίζεται στο φρενάρισμα, ανταμείβοντας σε με σταθερότητα στο γρήγορο ρυθμό.

Στις στροφές, η κλίση είναι περιορισμένη και η πρόσφυση επαρκής, οπότε νιώθεις πάντα την απαιτούμενη σιγουριά. Πρόκειται δηλαδή για ένα αυθεντικό Peugeot με τη σωστή έννοια του όρου. Πραγματικά έχουμε να κάνουμε με ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα παραγωγής των τελευταίων ετών.

Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε και μόνοι σας. Δεν στέκεται όμως μόνο εκεί, αφού κάτω από την σαγηνευτική επιδερμίδα κρύβεται ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο, λειτουργικό, χρηστικό και ευχάριστο στην καθημερινή χρήση. Εύγε Peugeot…

TECH

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ: 1.199 cc, i3, ΤΟΥΡΜΠΟ, 100 PS, 20,9 kgm
ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ 0-100 km/h: 9,9’’
ΤΕΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ: 188 km/h
ΜΕΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ: 4,2 lt/100 km
CO2: 97 g/km
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (Μ/Π/Y): 4.055 /1.745/1.430 mm
ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ: 265 lt
ΤΙΜΗ: €16.800 (Active)