της Εύας Οικονομάκη

Την επέκταση της παρουσίας της στον ελληνικό ξενοδοχειακό χάρτη δρομολογεί η Hyatt, η οποία το 2024 αναμένεται να φέρει στην Ελλάδα το Zoëtry, ένα brand που δεν έχει μέχρι σήμερα κάνει το ντεμπούτο του στη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, τις προηγούμενες ημέρες, λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση της διεθνούς αλυσίδας για επέκτασή της στη χώρα μας, επισκέφθηκε την Αθήνα ο Charles Floyd, Global President of Operations της Hyatt Hotels Corporation.

Συνοδευόμενος από τους Mark Hoplamazian, Global President & CEO της Hyatt Hotels Corporation, και Javier Aguil, πρόεδρο της Hyatt ΕΜΕΑ (Europe, Middle East and Africa), συνάντησε τον πρώην υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας την πρόθεση της Hyatt να διευρύνει περαιτέρω την παρουσία της στην Ελλάδα.

Το νέα εγχείρημα

Το νέο εγχείρημα της αλυσίδας αφορά ένα resort, που θα φέρει το brand Zoëtry της Inclusive Collection, του διεθνούς χαρτοφυλακίου μαρκών πολυτελών all-inclusive resorts, το οποίο αποτελεί μέρος της World of Hyatt, θα έχει δυναμικότητα 105 δωματίων και σουιτών και θα βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Σάνης. Το all-inclusive resort Zoëtry Halkidiki, όπως θα ονομαστεί το ξενοδοχείο, αναμένεται να σηματοδοτήσει τη δεύτερη μονάδα της εταιρείας με το brand Zoëtry Wellness & Spa Resorts στην Ευρώπη και θα συστηθεί στους ταξιδιώτες το 2024.

«Ανακοινώνουμε με μεγάλο ενθουσιασμό τα σχέδιά μας για την επέκταση της μάρκας Zoëtry Wellness & Spa Resorts με την είσοδό της στην Ελλάδα, μια αγορά ώριμη για προσωποποιημένες, all-inclusive εμπειρίες όπως αυτήν για την οποία φημίζεται το δικό μας brand», δήλωσε σχετικά με το νέο ξενοδοχείο ο Javier Coll, πρόεδρος της Inclusive Collection, Hyatt, υπεύθυνος για την παγκόσμια ανάπτυξη και καινοτομία του brand. «Η ευρωπαϊκή αγορά προσφέρει απίστευτες δυνατότητες για το χαρτοφυλάκιο της Inclusive Collection, δεδομένων των πολλών, υπαρχόντων αλλά και αναπτυσσόμενων, προορισμών που ταιριάζουν στα δικά μας brands. Καθώς αναπτύσσουμε το αποτύπωμα της μάρκας μας στην Ευρώπη, επιζητούμε την ανάδειξη των ξεχωριστών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου που προσφέρουμε σε νέους επισκέπτες και στα υπάρχοντα μέλη της World of Hyatt».

Το χαρτοφυλάκιο της Hyatt

Η τελευταία προσθήκη της αλυσίδας επί ελληνικού εδάφους ήταν το Magma Resort Santorini, το πρώτο θέρετρο με το εμπορικό σήμα της Hyatt στα ελληνικά νησιά, το οποίο βρίσκεται υπό τη διαχείριση της SWOT Hospitality. Το πολυτελές resort, δυναμικότητας 59 πολυτελών δωματίων, συμπεριλαμβανομένων 24 σουιτών, που ανήκει στη συλλογή Unbound Collection by Hyatt, έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Αύγουστο.

Στην ίδια λογική, τον προηγούμενο Ιούλιο, έκανε το ντεμπούτο του τo Dreams Corfu Resort & Spa, ένα luxury all-inclusive θέρετρο 5 αστέρων στα Γουβιά της Κέρκυρας. Το εν λόγω ξενοδοχείο προέκυψε από την αναβάθμιση του πρώην Corcyra Beach από την Hotel Investment Partners (HIP), η οποία επένδυσε περίπου 29,2 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή όλων των κοινόχρηστων χώρων και δωματίων, τοποθετώντας το ακίνητο ανάμεσα στα πιο περιζήτητα ξενοδοχεία 5 αστέρων στην Ελλάδα. Το ξενοδοχείο, τη διαχείριση του οποίου ανέλαβε η AMR Collection, λειτούργησε το 2022 με 235 δωμάτια, 50 εκ των οποίων ανήκαν στην κατηγορία Preferred Club και φέτος το θέρετρο θα διαθέτει 337 δωμάτια, 203 από τα οποία θα ανήκουν στην κατηγορία Preferred Club. Ως μέρος του χαρτοφυλακίου επωνυμιών της Hyatt, η AMR Collection είναι ένα από τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια πολυτελών all-inclusive θέρετρων στην Αμερική και στην Ευρώπη.

Συνολικά, μέχρι σήμερα η Hyatt διαθέτει παρουσία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Σαντορίνη. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα η εταιρεία διατηρεί το Grand Hyatt Athens στη λεωφόρο Συγγρού, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο ξενοδοχείο της αλυσίδας με το εν λόγω σήμα στην Ευρώπη, το Hyatt Regency στη Θεσσαλονίκη, το AluaSoul Zakynthos, το Dreams Corfu Resort & Spa που άνοιξε πρόσφατα στην Κέρκυρα και το Magma Resort Santorini, μέρος της συλλογής The Unbound από τη Hyatt.

Το χαρτοφυλάκιο των all-inclusive σημάτων της Hyatt περιλαμβάνει τα brands Hyatt Ziva, Hyatt Zilara, Zoëtry Wellness & Spa Resorts, Secrets Resorts & Spas, Breathless Resorts & Spas, Dreams Resorts & Spas, Hyatt Vivid Hotels & Resorts, Alua Hotels & Resorts, and Sunscape Resorts & Spas brands.