του Γιάννη Τσιρογιάννη

Αντικαταθλιπτικό! Το ταχύτατο Ford Fiesta ST αποτελεί το Βιάγκρα των μικρών GTI, σε μια δύσκολη εποχή μάλιστα όπου ολοένα “ξεχνάμε” να απολαμβάνουμε την οδήγηση. Αντί αυτού, απλώς μετακινούμαστε από το ένα σημείο στο άλλο. Οι έντονες οδηγικές συγκινήσεις συμπεριλαμβάνονται στο μενού της “βολίδας τσέπης”.

Δεν καίει τόσο πολύ σύμφωνα με τις υπέρογκες επιδόσεις του, δεν ρυπαίνει και είναι φορτωμένο με όλη την τεχνολογία που σου επιτρέπει να μη χάνεις ούτε στιγμή από την ψηφιακή πραγματικότητα.

Κι όμως, βγάζει από μέσα σου το σκανταλιάρικο παιδί που θα περιμένει στο φανάρι με κουμπωμένη την πρώτη, που θα γκαζώσει μέσα στην κίνηση σκανάροντας για το παραμικρό κενό ανάμεσα στη ροή, που θα ανταλλάξει τον χρόνο της χαλάρωσης μετά τη δουλειά με λίγες στιγμές αδρεναλίνης σε κάποια κοντινή διαδρομή γεμάτη στροφές.

Κάνει το μυαλό να ανατρέχει σε όλους αυτούς τους μικρούς διαβόλους που κατά καιρούς είχαν την ίδια καταλυτική επίδραση και άνδρωσαν χιλιάδες οδηγούς. Η ευκαιρία να τα έχεις όλα στο Fiesta ST μοιάζει με απόσταγμα εκλεκτής αυτοκινητικής εσοδείας. Ευλογία!

Αγαπήσαμε το Fiesta ST από την πρώτη επαφή μας. Πέρα από τις ικανότητες, είναι ο αυθεντικός σπορ χαρακτήρας που σπάνια βρίσκεις σε σύγχρονες προτάσεις και ο οποίος σε κερδίζει αγγίζοντας ευαίσθητες χορδές.

Οι άνθρωποι της Ford καταθέτουν μια κουλτούρα που μιλά τη γλώσσα των petroheads, βάζοντας στις δημιουργίες τους τη σωστή αναλογία τεχνολογίας και παράδοσης μαζί με μια χορταστική δόση λειτουργικής μηχανολογίας.

Το Fiesta ST δεν είναι απλά GTI. Είναι η αποτύπωση του παραδοσιακού, η επιτομή του απόλυτα καθαρόαιμου GTI με τους όρους του σήμερα.

TECH

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ: 1.497 cc, 200 ίπποι,

29,6 kgm ροπής

ΚΙΒΩΤΙΟ: Χειροκίνητο 6 σχέσεων

ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ 0-100 KM/H: 6,5”

ΤΕΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ: 232 km/h

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ: 6,0 lt/100 km (εργοστασιακή, συνδυαστικός κύκλος)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ CO2: 136 gr/km

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (Μ/Π/Υ): 4.068/1.735/1.469 mm

ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ: 311 lt

ΤΙΜΗ: Από 22.065 ευρώ (3θ)