Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του τουρισμού, το Νεπάλ συνέχισε τη θεώρηση κατά την άφιξη για τους διεθνείς επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως χωρίς απαίτηση καραντίνας.

Το έθνος των Ιμαλαΐων ελπίζει να αναβιώσει τον τουριστικό του τομέα με αυτήν την ανακοίνωση. Για να διευκολύνει τα πράγματα για τους ξένους τουρίστες, η κυβέρνηση έχει επίσης αφαιρέσει την απαίτηση καραντίνας.

Το μόνο που χρειάζονται οι ταξιδιώτες είναι το πιστοποιητικό εμβολίου τους και η τελευταία δόση του εμβολίου πρέπει να έχει ληφθεί τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από την είσοδο στη χώρα. Οι Ινδοί πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με Covishield και Covaxin μπορούν να εισέλθουν στη χώρα.

Το Υπουργείο Τουρισμού του Νεπάλ δήλωσε ότι οι διεθνείς ταξιδιώτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να δείξουν αρνητική έκθεση δοκιμής RT-PCR όχι μεγαλύτερη από 72 ώρες. Κατά την άφιξή τους, οι ξένοι επισκέπτες θα πρέπει επίσης να κάνουν μια γρήγορη δοκιμή αντιγόνου στο Διεθνές Αεροδρόμιο Tribhuvan του Νεπάλ.

Όσοι σχεδιάζουν να εισέλθουν στη χώρα μέσω οδικών οδών, θα πρέπει να πάρουν βίζα κατά την άφιξη και να συμπληρώσουν μια ηλεκτρονική φόρμα αναχώρησης πριν ξεκινήσουν το ταξίδι. Οι μη εμβολιασμένοι τουρίστες θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητική έκθεση δοκιμής RT-PCR και να τεθούν σε καραντίνα αφού φτάσουν στη χώρα.

Η κυβέρνηση είχε σταματήσει τη βίζα κατά την άφιξη τον Μάρτιο του 2021. Όσοι επιθυμούσαν να επισκεφθούν τη χώρα έπρεπε να μπουν σε καραντίνα και να δείξουν επταήμερη απόδειξη κράτησης ξενοδοχείων σε εγκεκριμένα από την κυβέρνηση του Νεπάλ ξενοδοχεία.