Το Langkawi είναι ο χώρος για το PATA Travel Mart 2018 (PTM 2018) με την υπογραφή της εκδήλωσης Pacific Asia Travel Association (PATA) που διοργανώνεται από την Tourism Malaysia και την Langkawi Development Authority. Η ανακοίνωση έγινε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Συνδέσμου Dr. Mario Hardy κατά την ετήσια σύνοδο κορυφής της PATA στο Negombo της Σρι Λάνκα.

Ο Δρ Hardy είπε: “Η Tourism Malaysia και η Langkawi Development Authority υπήρξαν πολύτιμο μέλος και συνεργάτης της PATA από το 1959 και το 2017 αντίστοιχα και προσβλέπουμε στην ευκαιρία να παρουσιάσουμε τον πολιτισμό, την κληρονομιά και την ομορφιά του Langkawi. Οι εκπρόσωποι του PTM 2018 θα βιώσουν έναν από τους πιο αξιόλογους και ελκυστικούς προορισμούς της Ασίας. ”

Ο Γενικός Διευθυντής της Tourism Malaysia, Datuk Seri Mirza Mohammad Taiyab, δήλωσε: “Η Μαλαισία είναι υπερήφανη και τιμημένη που της δίνεται η ευκαιρία να φιλοξενήσει και πάλι άλλη μία εκδήλωση PATA, αυτή τη φορά στο πανέμορφο νησί Langkawi. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε συνδιοργανωτές της PATA Travel Mart 2018 με την Development Authority του Langkawi και προσβλέπουμε να καλωσορίσουμε όλα τα μέλη της PATA στη Μαλαισία για μια εποικοδομητική και αξέχαστη συνάντηση και δικτύωση ».

Το Langkawi, που χαρακτηρίζεται ως «νησί των θρύλων» και «κόσμημα του Kedah», αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αποδράσεις στο παραδεισένιο νησί. Ένας μαγνήτης για το διεθνή οικολογικό τουρισμό, το Langkawi χαρακτηρίστηκε από την UNESCO παγκόσμιο γεωπάρκο. Είναι το σπίτι σε πολλά τουριστικά αξιοθέατα και πολυτελή ξενοδοχεία, αλλά διατηρεί επίσης τη γοητεία της «παλιάς Μαλαισίας».

Το Langkawi είναι το βασικό νησί σε ένα αρχιπέλαγος 99 νησιών στη Θάλασσα Andaman που βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της χερσονήσου της Μαλαισίας. Μέρος της Μαλαισιανής Πολιτείας Kedah, βρίσκεται νότια της Ταϊλάνδης και ανατολικά της ινδονησιακής Σουμάτρα
Το PATA Travel Mart είναι το κορυφαίο ταξιδιωτικό show της Ασίας-Ειρηνικού που προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες δικτύωσης και συμβολής για να βοηθήσει τους ταξιδιωτικούς και τουριστικούς οργανισμούς να αποκτήσουν πρόσβαση στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων, να συναντήσουν νέους πελάτες, να επεκτείνουν τα δίκτυά τους, να δημιουργήσουν νέες σχέσεις και να εδραιώσουν υπάρχουσες επιχειρηματικές συνεργασίες.

Σύμφωνα με τον Dato “Haji Azizan Noordin, Διευθύνων Σύμβουλο της Langkawi Development Authority,” το PTM 2018 είναι μια πολύ αναμενόμενη εκδήλωση τουρισμού που θα διοργανωθεί στη Μαλαισία ειδικά στο νησί Langkawi. Είναι μεγάλη τιμή για την εταιρεία ανάπτυξης της Langkawi Development και τους φορείς του τουρισμού της Langkawi να φιλοξενήσουν από κοινού αυτήν την αριστοκρατική εκδήλωση με την Tourism Malaysia. Το PTM θα προωθήσει περαιτέρω το Langkawi ως διεθνή νησιωτικό προορισμό. ”

Ο Azizan έλαβε το βραβείο συμμετοχής στην ετήσια σύνοδο κορυφής PATA 2017 στο Negombo της Σρι Λάνκα.

Το PTM 2018 θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Mahsuri (MIEC), το μεγαλύτερο συνεδριακό κέντρο του νησιού.