Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ανοίγει αύριο Τρίτη 29 Μαρτίου το νέο ξενοδοχείο Moxy Athens City στην Ομόνοια, που σηματοδοτεί  τη δυναμική έλευση στην Αθήνα του ανερχόμενο brand του ομίλου Μarriott.

Πρόκειται για το πρώτο ακίνητο Moxy στην πρωτεύουσα και μια από τις πολυαναμενόμενες ξενοδοχειακές αφίξεις στην Αθήνα για το 2022 καθώς και μία επένδυση -μεταμόρφωση ενός ιστορικού κτιρίου στην πλατεία Ομονοίας- τεράστια.

Η Κοινοπραξία που ανέλαβε την υλοποίηση του έργου μέσω μίσθωσης ήταν η Rinascita A.E., που αποτελείται από τις Dimand, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και Prodea.

Η διάρκεια της μίσθωσης του ακινήτου από τους ιδιοκτήτες (Μετοχικό Ταμείο Στρατού και Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων με ποσοστά αντίστοιχα 62% και 38%), ανέρχεται στα 25 έτη.
Το ύψος της επένδυσης εκτιμάται στα 25 εκατ. ευρώ και το μηνιαίο μίσθωμα ανέρχεται στα 58.000 ευρώ.

Το Σαρόγλειο Μέγαρο -ένα 8οροφο ακίνητο συνολικής επιφάνειας 11.300 τ.μ.- μετά από χρόνια εργασιών και εν μέσω πανδημίας ολοκληρώθηκε τελικά στην ώρα του.

Και ανοίγει αύριο για να υποδεχθεί τους πρώτους του επισκέπτες, ενώ τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν αργότερα μέσα στην άνοιξη.

Το νέο Moxy θα είναι δυναμικότητας 200 δωματίων και ενός penthouse και θα έχει έντονο «πράσινο» προφίλ με την δημιουργία φυτεμένου δώματος, μεταξύ άλλων.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της εν λόγω αλυσίδας είναι ότι, αν και ανήκει στην κατηγορία τριών αστέρων, προσφέρει υψηλή ποιότητα υποδομών και υπηρεσιών,
Όπως ασύρματο Internet υψηλών ταχυτήτων, τηλεοράσεις 49 ιντσών σε κάθε δωμάτιο με συνδρομή στη διαδικτυακή υπηρεσία Netflix, που κατά κανόνα προσφέρουν μονάδες υψηλότερης κατηγορίας.

Tη διαχείριση του νέου ξενοδοχείου έχει αναλάβει η γνωστή SWOT Hospitality, η οποία διαχειρίζεται μεταξύ άλλων και το αντίστοιχο ξενοδοχείο Moxy Patra Marina στην Πάτρα.
Τα πλάνα περιλαμβάνουν τη δημιουργία και άλλων αντίστοιχων μονάδων Moxy σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Λάρισα, αλλά και σε άλλους παραθεριστικούς προορισμούς.