Το Ντουμπάι ανακοίνωσε έχει ανοίξει ξανά για τον τουρισμό. Ωστόσο, παραμένει ασαφές πόσοι ξένοι τουρίστες θα τα επισκεφτούν, καθώς πολλά έθνη αγωνίζονται ακόμη να σταματήσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού με απαγορεύσεις μετακινήσεων.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τους τουρίστες που ξοδεύουν δολάρια και λίρες για να στηρίξουν την οικονομία τους.

Αξιωματούχοι του Ντουμπάι επιδιώκουν να φέρουν τους επισκέπτες πίσω στις παραλίες και τα σύγχρονα εμπορικά κέντρα της περιοχής. Ελπίζουν να δημιουργήσουν ενδιαφέρον που θα μπορούσε να κρατήσει υψηλή τη ροή τουριστών και κατά την πολύ σημαντική για τα ΗΑΕ χειμερινή περίοδο.

Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί μέτρα που αποσκοπούν στην προστασία των τουριστών. Οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας θα οπλιστούν με θερμόμετρα, καλύμματα προσώπου και απολυμαντικά.

Ο κυβερνήτης του Ντουμπάι, Σέικ Μωάμεθ μπιν Ράσιντ Αλ Μακτούμ, έχει από καιρό επιδιώξει να αναδημιουργήσει την περιοχή ως σημαντικό τουριστικό κέντρο. Χρησιμοποίησε την κρατική αεροπορική εταιρεία Emirates για να φέρει ξένους επισκέπτες, καθιστώντας το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι τον πιο πολυσύχναστο στον κόσμο για διεθνή ταξίδια.

Μόνο το 2019, το Ντουμπάι καλωσόρισε 16,7 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες, λέει το Υπουργείο Τουρισμού και Εμπορίου του Ντουμπάι. Οι περισσότεροι τουρίστες προέρχονται από την Ινδία, τη Σαουδική Αραβία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ομάν, την Κίνα, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ.

Ωστόσο, παραμένουν κίνδυνοι για το Ντουμπάι καθώς ο ιός συνεχίζει να εξαπλώνεται σε άλλες χώρες. Η Emirates σταμάτησε να πετά στο Πακιστάν λόγω φόβων για ιούς. Σε όλους τους επτά sheikhdoms που αποτελούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, υπήρξαν 52.600 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού.

Οι επισκέπτες που έρχονται στο Ντουμπάι θα υπόκεινται σε νέους κανόνες. Για να ταξιδέψουν, οι τουρίστες πρέπει να έχουν κάνει τεστ COVID-19 εντός 96 ωρών από την πτήση τους, αλλιώς θα ελεγθούν υποχρεωτικά κατά την άφιξη.