Το Ντουμπάι διατήρησε την θέση του ως ο κορυφαίος αραβικός προορισμός για ταξιδιώτες ιατρικού τουρισμού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με βάση τον Παγκόσμιο Δείκτη Ιατρικού Τουρισμού , ο οποίος κυκλοφόρησε πρόσφατα από το Διεθνές Κέντρο Έρευνας Υγείας (IHRC).

Σε όλο τον κόσμο, το εμιράτο, ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά κέντρα στον κόσμο, κατέλαβε την έκτη θέση στη λίστα των 46 μοναδικών προορισμών, αντανακλώντας εκ νέου την ανταγωνιστικότητά του στην παροχή προηγμένων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης σε ξένους ταξιδιώτες υγείας και την επιτυχία στην κατασκευή προηγμένων ιατρικών υποδομών και εγκαταστάσεων.

Το Ντουμπάι διατήρησε τη νούμερο ένα κατάταξή του στην περιοχή αφού σημείωσε υψηλή βαθμολογία στα τρία βασικά κριτήρια του δείκτη. Κατατάχθηκε στην πέμπτη θέση αναφοράς ποιότητας και υπηρεσιών, στην έβδομη στον περιβαλλοντικό προορισμό και στη 13η σε ό, τι αφορά τη βιομηχανία του ιατρικού τουρισμού.

Αυτό το τελευταίο επίτευγμα είναι το αποτέλεσμα εντατικών προσπαθειών της κυβέρνησης του Ντουμπάι, που εκπροσωπείται από την Αρχή Υγείας του Ντουμπάι (DHA), να ενισχύσει τον τομέα του ιατρικού τουρισμού ως έναν από τους βασικούς πυλώνες της οικονομικής της πολιτικής διαφοροποίησης και ανάπτυξης.