Το Αθλητικό Συμβούλιο του Ντουμπάι ενέκρινε μια δεκαετή στρατηγική για την ανάπτυξη του αθλητικού τομέα του εμιράτου, με σχέδια για τη διοργάνωση 3.000 τοπικών, περιφερειακών και διεθνών εκδηλώσεων και τη φιλοξενία 1.000 διεθνών προπονητικών καμπ ως μέρος της στρατηγικής.

Εγκρίθηκε από τον Sheikh Mansoor bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Πρόεδρο του Συμβουλίου Αθλητισμού του Ντουμπάι (DSC).

H στρατηγική υποστηρίζει τους στόχους της Οικονομικής Ατζέντας του Ντουμπάι (D33) και στοχεύει στη διπλή συμβολή του αθλητικού τομέα στο ΑΕΠ του εμιράτου, όπως αναφέρθηκε από ρεπορτάζ στο Trade Arabia.

Τόνισε τη σημασία της υλοποίησης πρωτοβουλιών για την επίτευξη βιωσιμότητας στον αθλητικό τομέα, σύμφωνα με το όραμα της ηγεσίας των ΗΑΕ και τις οδηγίες του Προέδρου των ΗΑΕ, Αυτού Υψηλότητας Σεΐχη Mohamed bin Zayed Al Nahyan, ο οποίος ανακοίνωσε το 2023 ως «Έτος Αειφορίας».

«Η ανακοίνωση του Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν να καταστήσει το 2023 «Έτος Βιωσιμότητας» αντανακλά τη δέσμευση της ηγεσίας των ΗΑΕ να εφαρμόσει πρωτοβουλίες με επίκεντρο τη βιωσιμότητα που επιδιώκουν να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο αύριο για τις μελλοντικές γενιές», είπε ο Σεΐχης Μανσούρ καθώς προήδρευσε της συνάντησης του DSC.

«Σύμφωνα με τις οδηγίες του Προέδρου των ΗΑΕ, παραμένουμε δεσμευμένοι στην προώθηση της βιωσιμότητας στον αθλητικό τομέα».

Ο Σεΐχης Μανσούρ είπε ότι το 2023 θα δρομολογηθούν πολλές πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν τις επιδόσεις του κλάδου και τη συμβολή του στο ΑΕΠ της πόλης. Αυτές οι πρωτοβουλίες θα ενισχύσουν επίσης τη θέση του Ντουμπάι ως βασικό προορισμό για παγκόσμιες αθλητικές εκδηλώσεις, τουρνουά και προπονητικά στρατόπεδα. Το έτος 2023 θα βασιστεί στην επιτυχία του 2022, το οποίο οδήγησε στην έναρξη πολλών παγκόσμιων τουρνουά, συμπεριλαμβανομένου του Σούπερ Καπ του Ντουμπάι και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Τένις, πρόσθεσε η Υψηλότατη.

Εξέδωσε επίσης οδηγίες για την αύξηση του αριθμού των αθλητικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται ετησίως στο Ντουμπάι σε 500. Σταδιακά, θα αυξηθεί σε 1.000 εκδηλώσεις ετησίως, σύμφωνα με την καθοδήγηση της Αυτού Υψηλότητας Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, Αντιπροέδρου και Πρωθυπουργού του ΗΑΕ και Κυβερνήτης του Ντουμπάι.

«Η νέα στρατηγική 2023-2033 που ανακοινώθηκε από το Συμβούλιο θα επιδιώξει να ενισχύσει τον ρόλο του αθλητικού τομέα στην υλοποίηση του οράματος του HH Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum και των στόχων της Οικονομικής Ατζέντας του Ντουμπάι (D33). Η στρατηγική θα συμβάλει επίσης στην ανάδειξη του προφίλ του Ντουμπάι ως παγκόσμιου αθλητικού προορισμού και κόμβου για την προσέλκυση ταλέντων», δήλωσε ο Σεΐχης Μανσούρ.

Η στρατηγική περιλαμβάνει μια σειρά από πρωτοβουλίες και προγράμματα που επιδιώκουν να συμβαδίσουν με τις παγκόσμιες εξελίξεις στον κλάδο.

«Οι βασικοί στόχοι της στρατηγικής περιλαμβάνουν την αύξηση της συμβολής του αθλητικού τομέα στο ΑΕΠ του Ντουμπάι από 2% σε 4% ετησίως, τη διοργάνωση 3.000 τοπικών, περιφερειακών και διεθνών εκδηλώσεων και τη φιλοξενία 1.000 διεθνών προπονητικών καμπ. Η στρατηγική στοχεύει επίσης να αυξήσει το ποσοστό των αθλητικών εκδηλώσεων που φιλοξενούνται σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα στο 90%», πρόσθεσε.

Ο Sheikh Mansoor εξέδωσε επίσης οδηγίες για την ανάπτυξη κινήτρων για την προώθηση του αθλητισμού σε συνεργασία με την Αρχή Γνώσης και Ανθρώπινης Ανάπτυξης (KHDA) και την Αρχή Υγείας του Ντουμπάι (DHA). Εξέδωσε επίσης οδηγίες για την έναρξη βραβείου για την αναγνώριση σχολείων που έχουν εφαρμόσει μέτρα για την ενίσχυση της υγείας και της ευημερίας των μαθητών μέσω του αθλητισμού.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης πολιτικές που στοχεύουν στην προσέλκυση αθλητών στους συλλόγους του Ντουμπάι και αναθεώρησε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων και των τουρνουά που θα φιλοξενήσει το Ντουμπάι το 2023.