iamatikes pigesΤην έντονη ανησυχία της Ένωσης Ξενοδόχων Λουτρών Υπάτης για την αβεβαιότητα όσον αφορά τη λειτουργία της ιαματικής πηγής της περιοχής εκφράζει με επιστολή του στην ΕΤΑΔ το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, ζητώντας την άμεση παρέμβασή της προκειμένου να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο λειτουργίας της ιαματικής πηγής.

“Έχουμε υπόψη μας τις προσπάθειες για την αξιοποίηση της ιαματικής πηγής με την προκήρυξη σχετικού διαγωνισμού o οποίος όμως απέβη άκαρπος, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά στην ξενοδοχειακή κοινότητα της Υπάτης σχετικά με τη συνέχιση της λειτουργίας της ιαματικής πηγής.

Όπως γνωρίζετε, ο τουρισμός στην Υπάτη είναι απόλυτα εξαρτώμενος από την ιαματική πηγή και επομένως είναι επιτακτική ανάγκη όχι μόνο να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτή λειτουργία της, αλλά να διασφαλιστούν όλοι οι όροι για να υπάρχει ένα αξιοπρεπές εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον της ιαματικής πηγής”, αναφέρει η επιστολή του ΞΕΕ.

“Αν συνεχιστεί η αδιαφορία και η εγκατάλειψη της πηγής, όπως μας καταγγέλλουν τα μέλη μας, θα καταστήσει ακόμα πιο δυσχερή την οποιαδήποτε προσπάθειά σας για την εξεύρεση αξιόλογων επενδυτών. Είναι αυτονόητη η τεράστια σημασία που έχει για το εισόδημα, την απασχόληση και την κοινωνική ισορροπία της ευρύτερης περιοχής της Υπάτης, η συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας του Υδροθεραπευτηρίου της Υπάτης”, καταλήγει το ΞΕΕ.