Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) επαίνεσε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για την προσπάθειά τους στην καταπολέμηση της παγκόσμιας πανδημίας.

Το τεράστιο ευχαριστώ από την Πρόεδρο & Διευθύνουσα Σύμβουλο του World Travel & Tourism Council, Gloria Guevara, έγινε εκ μέρους ταξιδιωτικών εταιρειών σε όλο τον ιδιωτικό τομέα παγκοσμίως.

Εκατομμύρια άνθρωποι που απασχολούνται σε εταιρείες-μέλη του WTTC, μεγάλες και μικρές, προσφέρουν εθελοντικά το χρόνο και την εμπειρογνωμοσύνη τους, πολλοί θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να παρέχουν ουσιαστική βοήθεια στις πολιορκούμενες κοινότητες.

Αυτό αφορά από τα πληρώματα καμπίνας αεροπορικών εταιρειών που έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία, έως τη λειτουργία πρόσθετων πτήσεων για ιατρικό φορτίο, πολυτελή ξενοδοχεία που ανοίγουν τις πόρτες τους για να παρέχουν δωρεάν δωμάτια σε εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης ή βοηθώντας με τα ψώνια για τους ηλικιωμένους σε απομόνωση.

Η Γκλόρια Γκεβάρα δήλωσε: “Το WTTC θέλει να αποτίσει φόρο τιμής στους εκατομμύρια καταπληκτικούς ήρωες σε ολόκληρο τον παγκόσμιο τομέα Ταξιδιών και Τουρισμού για την ανιδιοτελή προσπάθεια να βοηθήσουν τις κοινότητές τους να ξεπεράσουν και να καταπολεμήσουν την απειλή της πανδημίας Covid-19.”

“Αναγνωρίζουμε τον ηρωισμό τους και την αφοσίωσή τους χρησιμοποιώντας τις δεξιότητές που ανέπτυξαν κατά τη διάρκεια της κανονικής εργασιακής τους ζωής για να προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια σε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση αυτού του ιού.”

Ξενοδοχειακοί γίγαντες όπως η Hilton συνεργάστηκαν με την American Express για να προσφέρουν δωρεάν διαμονή σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο επαγγελματίες υγείας σε 10 ιατρικές ενώσεις που καταπολεμούν την πανδημία Covid-19.

Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι που εργάζονται στο Carnival, τους μεγαλύτερους χειριστές κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο, έχουν προσφέρει ορισμένα από τα πλοία για να λειτουργήσουν ως πλωτά νοσοκομεία για τη θεραπεία ασθενών που πάσχουν από λιγότερο κρίσιμες καταστάσεις που δεν σχετίζονται με τον ιό.

Στις ΗΠΑ και την Ισπανία, το Room Mate προσέφερε επίσης ξενοδοχεία στη Νέα Υόρκη, τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη, για να μετατραπούν σε προσωρινά νοσοκομεία.

Η United Airlines, η τέταρτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, έχει προσφέρει δωρεάν πτήσεις για το ιατρικό προσωπικό στη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια.

Ο ισπανικός αερομεταφορέας Iberia συνεργάζεται με την Ισπανική Ομοσπονδία Εταιρειών Τεχνολογίας Υγείας (Fenin) και τον Όμιλο Oesía για να φέρει ιατρικά εφόδια από την Κίνα.

Τα πληρώματα καμπίνας έχουν ανταποκριθεί με πολλούς τρόπους. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, εργαζόμενοι της TUI Airways έχουν παράσχει ουσιαστική υποστήριξη, προκειμένου να βοηθήσουν στην ανακούφιση της πίεσης στους εργαζομένους στον τομέα της υγείας.

Στην Κίνα, η Trip.com έχει δωρίσει πάνω από τρία εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες σε περισσότερες από 25 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Το WTTC επαινεί όλα τα μέλη του, σε όλους τους τομείς, για την αφοσίωσή τους.
Όπως πολλοί άλλοι κλάδοι, ο τομέας Ταξιδιών και Τουρισμού αντιμετωπίζει σχεδόν κατάρρευση και δίνει μάχη για επιβίωση λόγω των εκτεταμένων ταξιδιωτικών περιορισμών που διέταξαν κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.

Η τελευταία έρευνα του WTTC αποκαλύπτει έως και 75 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον τομέα των ταξιδιών και τουρισμού κινδυνεύουν παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το WTTC’S 2020 Economic Impact Report, κατά τη διάρκεια του 2019, ο τομέας Ταξίδια και Τουρισμός υποστήριξε 1 στις 10 θέσεις εργασίας (330 εκατομμύρια), συμβάλλοντας κατά 10,3% στο παγκόσμιο ΑΕΠ και δημιουργώντας 1 στις 4 από όλες τις νέες θέσεις εργασίας.