Οι κάτοικοι του Παρισιού ψήφισαν υπέρ της απαγόρευσης των ηλεκτρικών σκούτερ στη γαλλική πρωτεύουσα, ανακοίνωσε ο δήμαρχος του Παρισιού.

Την Κυριακή, διεξήχθη δημοψήφισμα για την απαγόρευση της ενοικίασης ηλεκτρονικών σκούτερ που προκάλεσε δημόσια διαμάχη τους τελευταίους μήνες.

Η Anne Hidalgo σε συνέντευξη Τύπου είπε: «Από την 1η Σεπτεμβρίου, δεν θα υπάρχουν άλλα σκούτερ στο Παρίσι».

Ο δήμος του Παρισιού σε ανακοίνωσή του σημείωσε ότι 103.084 ψηφοφόροι συμμετείχαν στο δημοψήφισμα και το 89% από αυτούς ψήφισαν υπέρ της απαγόρευσης.

Το ποσοστό συμμετοχής στη δημόσια διαβούλευση ήταν πολύ χαμηλό καθώς 1.382.322 εκλογείς ήταν εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους – επομένως μόνο το 7,45% εξέφρασε την άποψή του.

Η χρήση ηλεκτρικών σκούτερ στη Γαλλία προκάλεσε διαμάχη λόγω ατυχημάτων, στριμωγμένων πεζοδρομίων από τυχαία σταθμευμένα οχήματα και οδηγών που δεν τηρούσαν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας.

Το 2022, η αστυνομία κατέγραψε 337 ατυχήματα στο Παρίσι, συμπεριλαμβανομένου ενός θανατηφόρου, σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Franceinfo.

Η Lime, η Dott και η Tier είναι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Παρίσι, με συνολικά 15.000 έως 22.000 ηλεκτρικά σκούτερ, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.