Το Hotel Ritz της Μαδρίτης με ιστορία 110 χρόνων, πρόκειται να ανοίξει το καλοκαίρι του 2020 ως Mandarin Oriental Ritz. Το ιστορικό ξενοδοχείο που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε υπό την επίβλεψη του θρυλικού Ελβετού ξενοδόχου Cesar Ritz, άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1910.
Η πρόσφατη ανακαίνιση ενισχύει σημαντικά τις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες του ξενοδοχείου διατηρώντας παράλληλα τον μοναδικό του χαρακτήρα, ενσωματωμένο στο αρχικό Belle Epoque στυλ του.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανοίγουμε το Mandarin Oriental Ritz της Μαδρίτης αυτό το καλοκαίρι, το δεύτερο ξενοδοχείο μας στην Ισπανία, δήλωσε ο James Riley, διευθύνων σύμβουλος του Mandarin Oriental Hotel Group.
Η σχολαστική αποκατάσταση του έχει σχεδιαστεί για να εξασφαλίσει ότι αυτή η θρυλική ιδιοκτησία αναγνωρίζεται και πάλι ως ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Ευρώπης”.

Το ξενοδοχείο ήταν ανέκαθεν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και της κοινωνίας στην πρωτεύουσα της Ισπανίας.
Στα δωμάτια του φιλοξένησε πολιτικούς, γνωστούς επιχειρηματίες και διάσημους σταρ. Βρίσκεται στο “Χρυσό Τρίγωνο της Τέχνης”, της πόλης. Μια περιοχή που ορίζεται από τα σημαντικότερα μουσεία της πόλης. Το Prado, το Thyssen-Bornemisza και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Reina Sofia.