Διακρίθηκε ως ένα από τα κορυφαία μέρη για να πάει κανείς το 2019 από την New York Times στην ετήσια λίστα της “52 Places to Go”. Το Πουέρτο Ρίκο έχει αναδειχθεί ως ένας προορισμός για ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.

Η κυβέρνηση, μετά τους τυφώνες ,πλέον περισσότερο από ποτέ, δεσμεύεται να καλλιεργήσει και να αυξήσει την τουριστική της οικονομία.

Σημαντικές αλλαγές έχουν ήδη γίνει για τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος και πολλά άλλα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ορισμένες από αυτές τις προσπάθειες περιλαμβάνουν τη βελτίωση της τουριστικής υποδομής, τον εξορθολογισμό των διαδικασιών για την απόκτηση επιχειρηματικών αδειών, την παροχή οικονομικών κινήτρων σε επενδυτές του ιδιωτικού τομέα, τη συνεργασία μη κερδοσκοπικών οργανισμών για την υποστήριξη των αναπτυξιακών προσπαθειών στις αγροτικές περιοχές ,μια ανεξάρτητη οργάνωση μάρκετινγκ, το Discover Πουέρτο Ρίκο, για τη δημιουργία ζήτησης από τους ταξιδιώτες.

Η ανάπτυξη στο νησί είναι εμφανής σε όλο τον κλάδο της φιλοξενίας, την κρουαζιέρα, τις αεροπορικές εταιρείες, τις περιηγήσεις, τις δραστηριότητες και άλλους τομείς που σχετίζονται με τα ταξίδια και οι τάσεις των καταναλωτικών ταξιδιών δείχνουν μια αυξανόμενη ζήτηση για το είδος των εμπειριών που έχει να προσφέρει το Πουέρτο Ρίκο.