ryanair1212Το πρόβλημα του ελληνικού τουρισμού φιλοδοξεί να λύσει η αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Ryanair, καθώς υπόσχεται να φέρει 10 εκατομμύρια τουρίστες για τα επόμενα χρόνια. Πώς θα το κάνει αυτό;

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος (deputy CEO) και Διευθυντής Επιχειρησιακής Λειτουργίας (COO) της Ryanair κ. Michael Cawley σε σημερινή συνέντευξη τύπου της εταιρίας ζήτησε ο φόρος ανά επιβάτη στο Ελ. Βενιζέλος, που σήμερα ανέρχεται σε 12 ευρώ να πέσει στα 5 ευρώ, ενώ για τα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας ο φόρος ανά επιβάτη να μηδενιστεί αναφερόμενος στα νέα δρομολόγια της εταιρίας.

Με την ευόδωση αυτού του αιτήματος η Ryanair υπόσχεται τα επόμενα τρία χρόνια 4 εκατομμύρια τουρίστες στην Αθήνα, 2 εκατομμύρια στη Θεσσαλονίκη και 4 εκατομμύρια στην υπόλοιπη Ελλάδα και εκτόξευση του τουριστικού συναλλάγματος στο +4,5 δισ ευρώ από ό,τι είναι σήμερα.

 

Στην Αθήνα ο Michael Cawley της Ryanair ειπε:

«Το 2013 η Ryanair θα μετάφερει πάνω από 1.4 εκατομμύρια επιβάτες μέσω των Ελληνικών αεροδρομίων, συμβάλωντας στη διατήρηση 1.400 θέσεων εργασίας και τονίζωντας τη δέσμευση της στην Ελληνικη τουριστική βιομηχανία. Σήμερα η Ryanair παρουσίασε ένα πλάνο ελληνικής διάσωσης , το οποίο μπορεί να φέρει πάνω από 10 εκατομμύρια επιβάτες και 4.5 δισεκατομμύρια ευρώ τουριστικού προιόντος το χρόνο, έως το 2016 και να διατηρήσει 10.000* ελληνικές θέσεις εργασίας.

Ο τουρισμός είναι ένας από τους λίγους κλάδους που μπορούν γρήγορα να δώσουν την οικονομική ώθηση που τόσο πολύ χρειάζεται η Ελλάδα με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τον ερχομό τουριστών υψηλού εισοδήματος. Η Ryanair έχει μεταφέρει πάνω από 2 εκατομμύρια επιβάτες από και πρός την Ελλαδα με τους επιβάτες να εξοικονομούν πάνω από 140 εκατομμύρια επιλέγωντας τους χαμηλούς ναύλους της Ryanair. Ωστόσο αν και τα 10 αεροδρομία της Ryanair συνεχίζουν να αναπτύσονται ή επιβατική κίνηση στην Αθήνα συνεχίζει την πτώση καθώς δεν εκμεταλλέυεται την επιβατική κίνηση της Ryanair, την ανάπτυξη που φέρνει στον τουριστικό κλάδο καθώς και τις χαμηλες τιμές ναύλων αφού η διοίκηση αρνείτε να συνεργαστεί με την Ryanair.

Η Ryanair για να γιορτάσει την έναρξη του μεγαλύτερου από κάθε άλλη φορά στην Ελλάδα προγράμματος δρομολογίων για το καλοκαίρι, την έναρξη λειτουργίας της πρώτης Ελληνικής βάσης στα Χανιά και την έναρξη των δρομολογίων σε 2 νέα αεροδρόμια (Καλαμάτα και Ζάκυνθο), διαθέτει 100.000 εισητήρια με τις τιμές να ξεκινούν από 15.99 ευρώ για ταξίδια σε όλη την Ευρώπη τον Μαιο και Ιούνιο. Οι θέσεις είναι διαθέσιμες για κράτηση μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (29 Απρίλιου). Επειδή οι τιμές των εισητηρίων είναι πολύ χαμηλές αυτα εξαντλούντε γρήγορα, γι’αυτό συμβουλέυουμε τους επιβάτες να κάνουν τις κρατήσεις τους άμεσα στο www.ryanair.com.»